Blog Posts, Uncategorized

Τσέλσι: All the young dudes

Για ακόμα μια σεζόν το Betfellas.gr  σας προσφέρει τον πληρέστερο οδηγό στα ελληνικά για το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα στον κόσμο, που βρίσκεται προ των πυλών. Τακτικές, ανάλυση, μεταγραφές και τα πιο ενδιαφέροντα μακροχρόνια στοιχήματα, σε ένα κείμενο για κάθε ομάδα της Πρέμιερ.

https://www.youtube.com/watch?v=mfwVfEXJhQQ

 

 

Μεταγραφές*
Πήρε:
Ματέο Κόβατσιτς (Ρεάλ Μαδρίτης, 25, χαφ, 45 εκ.)
Κρίστιαν Πούλισιτς (Ντόρτμουντ, 20, δ. εξτρέμ, λήξη δανεισμού)
Κένεντι (Νιούκαστλ, 23,αρ. εξτρέμ, λήξη δανεισμού)
Μίτσι Μπατσουαγί  (Κρίσταλ Πάλας, 25, φορ, λήξη δανεισμού)
Τιεμουέ Μπακαγιόκο (Μίλαν, 24, αμ. χαφ, λήξη δανεισμού)
Μέισον Μάουντ (Ντέρμπι, 20, χαφ, λήξη δανεισμού)

 

Έδωσε:
Εντέν Αζάρ (Ρεάλ Μαδρίτης, 28, εξτρέμ, 100 εκ.)
Όλα Αΐνα (Τορίνο, 22, δεξί μπακ, 10 εκ.)
Τόμας Κάλας (Μπρίστολ Σίτι, 26, στόπερ, 9 εκ.)
Ίθαν Αμπαντού (Λειψία, 18, στόπερ, 650 χιλ./δανεικός)
Γκονζάλο Ιγκουαίν (Γιουβέντους, 31, φορ, λήξη δανεισμού)
Γκάρι Κέιχιλ (33, στόπερ, ελεύθερος)
Εντουάρντο, Κέιν (ελεύθεροι)
Μπέικερ, Μιάζγκα (δανεικοί)
Ρόμπερτ Γκριν (αποσύρθηκε)

 

 

Πέρσι (3η): Ξεκίνησε με ενθουσιασμό και ελπίδες για “Sarriball”, έξι σερί νίκες στην εκκίνηση αλλά οι περισσότερες ασθμαίνοντας, κάπου στις αρχές του χειμώνα άρχισαν οι γκέλες και η γκρίνια. Δύσκολος τύπος ο Σάρι, δυσκολότερος ο Αμπράμοβιτς, το κοινό των «μπλε» δεν αγκάλιασε την προσπάθεια και οι μουρμούρες εντός και εκτός αποδυτηρίων κράτησαν μέχρι το τέλος. Παρά το αρνητικό κλίμα στην τελική σούμα ο Ιταλός μάλλον βγήκε από πάνω, με χαμένο τελικό Λιγκ Καπ στα πέναλτι, κατάκτηση Γιουρόπα Λιγκ με τεσσάρα στο Μπακού κόντρα στη μισητή Άρσεναλ και μια 3η θέση σε ένα πρωτάθλημα που οι δύο πρώτοι πρακτικά δεν πιάνονταν.

 

Όλα αυτά μάλιστα σε μια σεζόν που από την κορυφή της επίθεση των «μπλε» παρέλασαν ο καταθλιπτικός Μοράτα, ο Μιχάλης Κωνσταντίνου της Γκρενόμπλ Ολιβιέ Ζιρού, ο Ιγκουαΐν και η μπάκα του και μάλλον ο αποδοτικότερος όλων, Λόφτους-Τσικ (που είναι μεσοεπιθετικός). Καντέ και Ζορζίνιο πατούσαν ο ένας στα βήματα του άλλου, ή άμυνα δεν διεκδίκησε κάποιο παράσημο (27 γκολ παθητικό εκτός έδρας, με αρνητικό συντελεστή τερμάτων), Α και Ω της ομάδας ο Αζάρ (καλοί ήταν και Πέδρο/Γουίλαν αλλά σαφώς προβλέψιμοι), που σκόραρε 16 φορές στο πρωτάθλημα μοιράζοντας παράλληλα και 15 ασίστ.

 

 

Προπονητής (Φρανκ Λάμπαρντ, νέος): Ο μεγαλύτερος θρύλος στην ιστορία της Τσέλσι βρέθηκε στο τιμόνι της ομάδας που αγάπησε και αγαπήθηκε όσο κανείς  γρηγορότερα από ότι θα ήλπιζε ίσως και ο ίδιος. Μόλις η δεύτερη σεζόν του στους πάγκους, πέρσι με την Ντάρμπι είχε συμπαθητικότατη πορεία, με δυνατές προκρίσεις στα κύπελλα κόντρα σε ομάδες της Πρέμιερ, ενώ  ή άνοδος χάθηκε  στον τελικό των πλέι-οφς.

 

 

Ανάλυση:  Τα παράξενα της φετινής σεζόν για την Τσέλσι ξεκινάνε από το εμπάργκο  μεταγραφών (για παραβίαση ορισμένων νόμων περί μετακίνησης ανηλίκων ποδοσφαιριστών), που έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία στις αρχές της άνοιξης. Εκτός αυτού, οι καλομαθημένοι στις λαμπερές μεταγραφές φίλοι των «μπλε» είδαν τον  καλύτερο παίχτη της ομάδας τους τα τελευταία χρόνια, Εντέν Αζάρ, να ζητάει μεταγραφή και να μετακομίζει στη Μαδρίτη, έναντι του ευτελούς είναι η αλήθεια ποσού των 100 εκατομμυρίων, πάντα για τα δεδομένα του σύγχρονου ποδοσφαίρου και της αξίας του Βέλγου.

 

Αναγκαστικά λοιπόν η στρατηγική του συλλόγου άλλαξε άρδην, πολλοί από τους δανεικούς τα προηγούμενα χρόνια σε ομάδες Πρέμιερ και Τσάμπιονσιπ (Μπατσουαγί, Κένεντι, Ζουμά) επέστρεψαν για να μείνουν, ενώ και τα δικά της παιδιά (από τις πολύ βελτιωμένες τα τελευταία χρόνια ακαδημίες της ομάδας) αναμένεται να πάρουν περισσότερες ευκαιρίες (Λόφτους-Τσικ, Κρίστενσεν, Οντόι, Άμπραχαμ, Μάουντ,Τομόρι). Η πρόσληψη Λάμπαρντ άλλωστε έγινε σε αυτή την κατεύθυνση, βασιζόμενη στη σχετική επιτυχία που είχε η ανάλογη πρόσφατη προσπάθεια της Γιουνάιτεντ με τον Σόλσκιερ.

 

Η ρήτρα του Κόβασιτς πληρώθηκε, ίσως επειδή λόγω εμπάργκο δεν είχε και άλλες επιλογές, μαζί με Ζορζίνιο και Καντέ είναι τρεις 11δάτοι παίχτες για δύο θέσεις, ενώ το χειμώνα είχε αποκτηθεί έναντι 58 εκ. ο Πούλισιτς, που θα προορίζεται για αντί-Αζάρ, μέτριος ενθουσιασμός και εδώ, το hype γύρω από τον 20χρονο Αμερικάνο εξτρέμ οφείλεται περισσότερο στη χώρα προέλευσης παρά στις επιδόσεις του στους αγωνιστικούς χώρους, πέρσι είχε μια πολύ ήσυχη σεζόν με τη Ντόρτμουντ, ο Βέλγος στην ηλικία του έβαζε 20 γκολ στη Λιγκ 1 όντας ο καλύτερος παίχτης σε όλη τη Γαλλία.

 

Συμπαθητικές οι εμφανίσεις της Τσέλσι ως τώρα στα φιλικά, ο Κέπα είναι μια αξιόπιστη λύση κάτω απ’ τα δοκάρια,  η άμυνα της έχει εμπειρία και σχετική ποιότητα, υπολογίζοντας και τα μηχανάκια στο κέντρο που βοηθάνε ανασταλτικά. Στις μπροστά τέσσερις θέσεις του 4-2-3-1 θα ψάξει να βρει σημεία αναφοράς, δημιουργίας και σκοραρίσματος, οι βετεράνοι Πέδρο και Γουίλιαν είναι σταθεροί παίχτες που θα προσφέρουν τα αναμενόμενα αλλά δεν κάνουν τη διαφορά, ο Λάμπαρντ δείχνει να πιστεύει αρκετά στον πιτσιρικά Μάουντ, που είχε πέρσι δανεικό στη Ντέρμπι, ενώ φέτος είναι η ώρα να λάμψει το άστρο του 18χρονου εξτρέμ Χάντσον-Οντόι. Στην κορυφή της επίθεσης Μπατσουαγί και Άμπραχαμ λογικά θα μοιραστούν τον περισσότερο χρόνο, πιο σταθερός ο πρώτος, με καλή σεζόν πέρσι στην Κρίσταλ Πάλας, πιο ελπιδοφόρος (και Άγγλος…) ο δεύτερος, έχει ήδη στη ζώνη του δύο χρονιές με 20+ γκολ στην Τσάμπιονσιπ, με τη Σουόνσι όπως πριν δύο χρόνια σε επίπεδο Πρέμιερ ήταν αρνητικός. Πιθανό σχήμα με δύο φορ λογικά θα έχει μέσα συχνά και τον Ζιρού.

 

 

Συμπέρασμα: Χρονιά για την Τσέλσι που μοιάζει μεταβατική,  τα νιάτα χαρίζουν αισιοδοξία αλλά σπανίως διακρίσεις, ενώ υπάρχει πάντα από πίσω η δικαιολογία του εμπάργκο μεταγραφών (που ίσως πάντως αρθεί πριν τη χειμερινή περίοδο), αφού . Ο επιστροφή Λάμπαρντ φέρνει ενθουσιασμό και ενδεχόμενη στήριξη σε ένα νωθρό ξεκίνημα, αλλά τόσο η φίλοι όσο και η διοίκηση της Τσέλσι έχουν αποδείξει πολλάκις πως δεν είναι ιδιαίτερα υπομονετικοί.

 

Ταλέντο υπάρχει και ένα νέο πλασάρισμα στην τετράδα δεν φαντάζει αδύνατο, ταβάνι της όμως μοιάζει η 3η θέση, ενώ και η Τότεναμ εμφανώς ξεκινάει από πιο μπροστά. Λογικά θα παλέψει με τις υπόλοιπες ομάδες του Big-6 για την έξοδο στο Champions League, το οποίο για την τρέχουσα σεζόν ίσως αποτελέσει βαρίδι στο όχι και τόσο βαθύ ρόστερ της.

 

Ωραία όλα αυτά Betol, κανά τζόγο θα παίξουμε όμως; Στα κιτάπια μου είναι πεμπτοκέκτη, ειδικά αν ολοκληρωθούν κάποιες μεγάλες μεταγραφικές κινήσεις της τελευταίας στιγμής από Άρσεναλ και Μαν. Γιουνάιτεντ, όπως διαφαίνεται. 1,70-1,80 πληρώνει το ενδεχόμενο να βρεθεί εκτός 4άδας. Στην ίδια λογική, παραπλήσια επιλογή αποτελούν οι under 70,5 πόντοι της (1,87 Sman).

 

Στις αγορές των σκόρερ, μοιρασμένες πιθανότητες δίνουν οι μπουκ σε Άμπραχαμ, Μπατσουαγί και Ζιρού, αποκλείοντας τον τελευταίο (για τον οποίο ο Sman έχει ένα δελεαστικό under 10,5 γκολ στο 2,15) από τους δύο άλλους το ένστικτο με πηγαίνει στον πιο ψημένο Βέλγο (4,50), αλλά η ζαριά είναι ζόρικη, αφού ο Άμπραχαμ έχει βγει από τα σπλάχνα της Τσέλσι, είναι Άγγλος και πιστεύω στην αρχή τουλάχιστον θα πάρει περισσότερες ευκαιρίες.

 

*Οι τιμές είναι από το www.transfermarkt.com

 

Betol

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *