Το EURO 2020 αρχίζει σήμερα και το BetFellas έχει ετοιμάσει ολοκληρωμένη ανάλυση για όλους τους ομίλους, με πληθώρα μακροχρόνιων στοιχημάτων.
ΙΤΑΛΙΑ
Η Ιταλία έχει να πετύχει σε μεγάλη διοργάνωση από το 2012 που έφτασε ως τον τελικό. Στο Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018 δεν ήταν καν εκεί και επιβάλλεται πλέον να επιστρέψει έτοιμη για καλή πορεία, όπως της αρμόζει. Ο Μαντσίνι έχει χτίσει μία διαφορετική ομάδα, πιο επιθετική και με μείγμα ταλέντου και εμπειρίας. Έχει δηλώσει άλλωστε σε ανύποπτο χρόνο ότι το πλάνο του είναι η ομάδα να παίζει με πιο σύγχρονο τρόπο, καθώς στην εποχή μας με ποδόσφαιρο αντεπιθέσεων δεν μπορεί να πετύχει. Στα προκριματικά του Euro του βγήκε, έκανε το απόλυτο εύκολα, αλλά πρακτικά τώρα θα κριθεί.
Με τετράδα πίσω θα προχωρήσει στο Euro, το 4-3-3 πρέπει να θεωρείται δεδομένο, στην άμυνα δεσπόζει το δίδυμο των Κιελίνι και Μπονούτσι, βέβαια αμφότεροι δεν βρίσκονται σε ιδανική ηλικία (36 και 34 αντίστοιχα), αλλά έχουν την εμπειρία για να διαχειριστούν τη διοργάνωση. Πίσω τους θα είναι ο Ντοναρούμα, ο οποίος βέβαια δεν έχει κάνει ως τώρα την καριέρα που όλοι περίμεναν, ενώ στα πλάγια της άμυνας οι Φλορέντσι και Έμερσον δεν δίνουν ιδιαίτερη ελπίδα στους φίλους της Ιταλίας, ειδικά ο δεύτερος, θέσεις που πονάει η ομάδα του Μαντσίνι. Σε αντίθεση με την τριάδα του κέντρου, η οποία φαντάζει αρκετά ισορροπημένη και με περίσσια τεχνική κατάρτιση. Ο Ζορζίνιο θα παίξει χαμηλά στο “6”, ενώ μπροστά του οι Βεράτι και Μπαρέλα είναι παίχτες που μπορούν να βγάλουν την ομάδα μπροστά με κάθετο τρέξιμο με την μπάλα στα πόδια. Αρκετά ποιοτικοί παίχτες αμφότεροι, είναι το δυνατό σημείο της ομάδας. Στην επίθεση φαίνεται να υπάρχει πλειάδα επιλογών, στα εξτρέμ οι Κιέζα και Ινσίνιε έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ και ο Μπεράρντι μπορεί να βοηθήσει, παίχτες που έχουν ποιότητα και δυναμική για να τροφοδοτήσουν τους φορ της ομάδας (Ιμόμπιλε και Μπελότι). Οι οποίοι όμως ως τώρα σπάνια παίζουν το ίδιο καλά στην εθνική τους όπως στις ομάδες τους, καθώς το παιχνίδι που τους βολεύει είναι να βγαίνουν με κάθετο τρέξιμο στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, κάτι που με την ομάδα της Ιταλίας δεν τους είναι εύκολο. Κομβικό θα είναι για τον Μαντσίνι αν καταφέρει να βρει γκολ από τον επιθετικό του.
Η Ιταλία με τον Μαντσίνι περιμένουμε να δείξει καλό πρόσωπο και το να πάρει την πρόκριση, το 1,60 του να τερματίσει πρώτη σ’ ένα δύσκολο όμιλο δεν έχει νόημα, ενώ το να προκριθεί είναι αρκετά χαμηλό στο 1,10. Το να αποκλειστεί στα προημιτελικά (3,50) δείχνει καλό στοίχημα, αφού λογικά ως εκεί θα έχει βατό δρόμο, αλλά τότε θα πρέπει λογικά να παίξει ή με το Βέλγιο (αν βγουν αμφότεροι πρώτοι στον όμιλο) ή με την Ολλανδία (αν βγει δεύτερη στον όμιλο). Χαμηλό το 2,30 του Ιμόμπιλε να βγει πρώτος σκόρερ της ομάδας στο θεσμό, μιας και ο ίδιος δεν συνηθίζει να σκοράρει ιδιαίτερα με την εθνική του, οπότε το 8,00 του Ινσίνιε και το 12,00 του Ζορζίνιο (μετρ των πέναλτι) είναι στις σκέψεις μας για κάποιο μικρό στοίχημα.
ΤΟΥΡΚΙΑ
Η Τουρκία μετά την πορεία της ως τα ημιτελικά στο Euro 2008 (έχασε με 3-2 από τη Γερμανία) είχε τεράστια πτώση, δεν είχε καλές φουρνιές και έχασε διάφορες διοργανώσεις. Τώρα όμως είναι αρκετά βελτιωμένη, δείχνει τα τελευταία χρόνια να έχει ανοδική πορεία και έτοιμη για τα τελικά του Euro. 7-2-1 στα προκριματικά και ξεπέρασε την Ισλανδία για να είναι στην τελική φάση. Ο Γκιουνές δείχνει να κάνει καλή δουλειά και πάλι, άλλωστε είναι ο εμβληματικός προπονητής της εθνικής Τουρκίας, καθώς με αυτόν στο τιμόνι της είχε φτάσει στην τρίτη θέση στο Μουντιάλ του 2002, δηλαδή τη μεγαλύτερη της επιτυχία.
Το ρόστερ και συνολικά η γενιά που έχει στα χέρια του ο Γκιουνές δείχνει να είναι αρκετά καλό και έτοιμο για το βήμα παραπάνω, ενώ είναι και ισορροπημένο. Ο Τσακίρ από την Τραμπζονσπόρ θα είναι κάτω από τα γκολπόστ της, αφού αυτόν δείχνει να εμπιστεύεται ο τεχνικός της ομάδας, στο κέντρο της άμυνας είναι το ταλέντο είναι αρκετό, καθώς οι Σογιουντσού και Ντεμιράλ είναι αρκετά καλοί στόπερ και έχουν φτιάξει ένα πολύ σκληρό και επιτυχημένο δίδυμο (είχε την καλύτερη άμυνα στα προκριματικά), έχουν εμπειρίες και παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο και περιμένουμε να δυσκολέψουν κάθε φορ που θα βρουν μπροστά τους, ενώ υπάρχει και ο Καμπάκ της Λίβερπουλ ως τρίτος στόπερ, αν χρειαστεί. Στα μπακ η Τουρκία έχει τον Τσελίκ για τα δεξιά, ο οποίος έχει κάνει καλές και γεμάτες χρονιές στη Λιλ και δείχνει να έχει αρκετά καλή πορεία. Ενώ στο αριστερό άκρο της άμυνας πονάει, καθώς δοκιμασμένη λύση δεν υπάρχει και φαίνεται ότι ο Γκιουνές θα επιλέξει τον 20άχρονο ταλαντούχο Γιλμάς της Μπεσίκτας, ο οποίος δεν έχει εμπειρία, με τον πιο έμπειρο αλλά μέτριο Μεράς της Χάβρης να μένει στον πάγκο. Στο χώρο του κέντρου ο Γιοκουσλού δεσπόζει ως αμυντικός μέσος, έρχεται από εξαιρετικό εξάμηνο δανεισμό στην Μπρομ και δείχνει ανεβασμένος ξανά στα 27 του, ενώ δίπλα του θα είναι ο Τουφάν, παίχτης που δεν κάνει τη διαφορά αλλά δίνει δυναμισμό και ενέργεια. Μπροστά τους ο Τσαλχάνογλου έχει την ποιότητα και φοβερά χτυπήματα με την μπάλα (εξαιρετικός στις στημένες φάσεις, που πάντα είναι σημαντικές) για να την ανεβάσει επίπεδο. Στις θέσεις των εξτρέμ οι Καραμάν, Γιαζίτσι και Ουντέρ θα παλέψουν για δύο θέσεις, οι δύο πρώτοι έχουν τον πρώτο λόγο, καθώς ο Κάραμαν είναι συνέχεια βασικός και ο Γιαζίτσι έρχεται από φοβερή χρονιά στην πρωταθλήτρια Λιλ και συνεργάζεται άψογα με τον ηγέτη της επιθετικής της γραμμής, τον Γιλμάζ, που στα 36 του είναι στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του, οδήγησε τη Λιλ στο πρωτάθλημα και η δείχνει επικίνδυνος για κάθε άμυνα.
Ο Γκιουνές δείχνει έτοιμος να πετύχει και πάλι με την εθνική Τουρκίας, το 1,55 να προκριθεί μπορεί να μπει σε κάποια δυάδα, ενώ και το over 3,5 πόντοι στο 1,70 είναι δίκαιο. Περιμένουμε η Τουρκία να είναι αρκετά σφιχτή ανασταλτικά και μπροστά να βρει γκολ με τον εξαιρετικό και φορμαρισμένο Γιλμάζ (χωρίς ιδιαίτερη αξία το 2,50 του να είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας) στην επίθεση και τον Τσαλχάνογλου από πίσω του. Επίσης, το under 7,5 γκολ παθητικό στο 1,87 έχει αξία και αποτελεί επιλογή μας.
ΕΛΒΕΤΙΑ
Η Ελβετία έχει καταφέρει να είναι στις μεγάλες διοργανώσεις σταθερά τα τελευταία χρόνια, όμως δεν μπορεί να κάνει κάποια ιδιαίτερη επιτυχία ακόμα, βέβαια ότι είναι εκεί είναι σημαντικό. Αρκετά καλή στα προκριματικά, σχετικά εύκολα κατέκτησε την πρώτη θέση (5-2-1 ρεκόρ, μόνο από τη Δανία έχασε). Ο Πέτκοβιτς κάνει σταθερά καλή δουλειά από το 2014, δύσκολος όμως ο όμιλος της και όλα είναι ανοιχτά, φυσικά μεγάλο αστέρι της ομάδα και κομβικός παίχτης της είναι ο Σακίρι, από τον οποίο εξαρτώνται πολλά.
Ο Πέτκοβιτς στην Ελβετία προτιμά σύστημα με τρεις στόπερ, δύο φουλ μπακ και συνήθως δύο επιθετικούς, ενώ ο Σακίρι δεν παίζει ως εξτρέμ στην εθνική, αλλά ως ελεύθερος πίσω από τους επιθετικούς. Ο παίχτης της Λίβερπουλ είναι τρομερά σημαντικός για την ομάδα του, αφού τα πόδια του θα περνάνε όλες οι επιθετικές προσπάθειες της Ελβετίας. Σταθερά στην εστία της εδώ και χρόνια ο εξαιρετικός Σόμερ, αρκετά καλός που στη μέρα του σταματάει κάθε αντίπαλο. Οι Ελβέντι, Σχαρ και Ακάντζι είναι οι τρεις στόπερ της, κανείς δεν εκπέμπει ιδιαίτερη σιγουριά, αλλά έχουν εμπειρία σε καλά πρωταθλήματα όλοι και παραστάσεις. Ο Ροντρίγκεζ είναι σε πτωτική φάση στην καριέρα του, αλλά κρατάει τη θέση του μάλλον, αν και ο Ζούμπερ μπορεί να καλύψει τη θέση στην αριστερή πλευρά, ενώ στα δεξιά ο Μπαμπού είναι από τα νέα της αστέρια, καθώς είναι ένας αρκετά σύγχρονος και επιθετικός μπακ, που θα της δώσει πολλές βοήθειες επιθετικά και πολλά ανεβάσματα έως την αντίπαλη περιοχή. Ο Τσάκα μπορεί να μην έκανε καλή χρονιά με την Άρσεναλ αλλά δεν βγαίνει από την ενδεκάδα, η σκληράδα του χρειάζεται αλλά δεν διανύει καλή περίοδο στην καριέρα του. Ο Φρόιλερ που θα παίζει δίπλα του είναι σίγουρα πιο σύγχρονος, βγάζει την μπάλα και ταυτόχρονα την ομάδα συνολικά στην επίθεση πιο γρήγορα και θα τη βοηθήσει παραπάνω. Ο Σακίρι πίσω από τα φορ είναι κομβικός όπως είπαμε και παραπάνω, ενώ μπροστά φαίνεται ότι θα ξεκινήσουν οι Σεφέροβιτς και Εμπολό, ο πρώτος έρχεται από εξαιρετική χρονιά στην Μπενφίκα με 22 τέρματα και είναι σε τρομερή φόρμα, ενώ ο δεύτερος δεν έκανε ιδιαίτερα καλή σεζόν, είχε προβλήματα με τραυματισμούς και τελικά δεν έκανε τη σεζόν που θα μπορούσε να κάνει. Σίγουρα ο Σεφέροβιτς θα παίζει πιο πολύ μέσα στην περιοχή και θα περιμένει την μπάλα, ενώ ο Εμπολό θα κινείται πιο περιφερειακά.
Η Ελβετία μας δείχνει λίγο πιο κάτω από Ιταλία και Τουρκία, ενώ η Ουαλία είναι πιο κοντά της και θα παλέψουν κυρίως για την τρίτη θέση, περιμένουμε όμως ότι στο τέλος θα τα καταφέρει, το να τερματίσει τρίτη στο 2,90 είναι σίγουρα καλύτερο από το 1,57 της πρόκρισης και το over 3,5 πόντων της στο 1,70, αμφότερα στοιχήματα χωρίς αξία.
ΟΥΑΛΙΑ
Η Ουαλία είχε φτάσει το 2016 στους “4” του Euro, όταν είχε αποκλείσει το Βέλγιο με 3-1, αλλά αποκλείστηκε από την πρωταθλήτρια Πορτογαλία. Φυσικά η πορεία αυτή έχει μείνει στο μυαλό όλων, ονειρεύονται κάτι παρόμοιο, αλλά ταυτόχρονα όλοι ξέρουν πόσο δύσκολο είναι να ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Ο Γκάρεθ Μπέιλ φυσικά είναι ο ηγέτης της ομάδας και η απόδοση του αποτελεί βαρόμετρο για την πορεία της ομάδας. Έκπληξη ότι ο έμπειρος φορ Ρόμπσον Κανού κόπηκε από τις κλήσεις του Πέιτζ. Στα προκριματικά τερμάτισε οριακά πάνω από Σλοβακία και Ουγγαρία, με τις δύο νίκες της στα τελευταία ματς με 2-0 κόντρα σε Αζερμπαϊτζάν και Ουγγαρία.
Ιδιαίτερο ρόστερ δεν έχει ούτε φέτος η Ουαλία, αλλά και το 2016 δεν είχε αλλά έκανε εξαιρετική πορεία, βέβαια τώρα δείχνει ακόμα πιο μπερδεμένη και με τον Μπέιλ ασταθή. Ο Πέιτζ δεν έχει δείξει κάτι ως προπονητής, πρακτικά υπηρεσιακός είναι, αφού ο Γκιγκς έχει προβλήματα με το νόμο. Το 3-4-3 επιλέγει ο Πέιτζ, ο Γουόρντ (αναπληρωματικός στη Λέστερ) θα είναι ο κίπερ, παίχτης χωρίς συμμετοχές μέσα στις τελευταίες σεζόν, στην τριάδα στην άμυνα ο Ντέιβις είναι έμπειρος, ενώ οι Ροντόν και Αμπαντού είναι μεν ταλαντούχοι αλλά χωρίς εμπειρία, κάτι που περιμένουμε να τους επηρεάσει στη διοργάνωση. Οι Νέκο Γουίλιαμς και Ρόμπερτς θα είναι οι φουλ μπακ, κανείς τους δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, ειδικά επιθετικά. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο Ράμσι είναι πεσμένος με βάση την προηγούμενη διοργάνωσή, αλλά το πρόβλημα είναι η θέση δίπλα του, αφού ο Άλεν μετά τον σοβαρό τραυματισμό του δεν έχει επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο, ενώ και ο Μόρελ (μάλλον αυτός θα ξεκινάει) δεν είναι παίχτης του επιπέδου αυτού. Δεσπόζει ο Μπέιλ στα εξτρέμ, η επιστροφή του στην Τότεναμ τον ανέβασε αρκετά, μπορεί να μην είναι στη φόρμα που ήταν το 2016, αλλά σίγουρα αποτελεί το αστέρι της ομάδας. Λίγα πράγματα από τον ταχύ Τζέιμς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μόνο με την ταχύτητα παίζει. Στην κορυφή αφού ο Ρόμπσον Κανού δεν είναι στην αποστολή, ο Μουρ που έρχεται από εξαιρετική χρονιά με 20 γκολ με την Κάρντιφ, θα είναι βασικός λογικά. Μπορεί να έρχεται από γεμάτη χρονιά, αλλά δεν παύει να είναι παίχτης επιπέδου Τσάμπιονσιπ και Λιγκ 1. Άγνωστο αν ο Πέιτζ θα προσπαθήσει να χωρέσει και τον Γουίλσον μπροστά.
Η Ουαλία δεν είναι η καλή φουρνιά που ήταν πριν πέντε χρόνια, η αποχώρηση του Γκιγκς λίγους μήνες πριν για νομικά προβλήματα θα την έχει επηρεάσει αρνητικά. Ο Μπέιλ δεν είναι σε τρομερή φόρμα μεν, αλλά μπορεί να κρίνει ένα ματς μόνος του. Συνολικά αρκετά δυνατή ομάδα, θα στηριχθεί σ’ αυτό και στις προσωπικές μονομαχίες. Πιστεύουμε όμως ότι είναι αρκετά δύσκολο να καταφέρει να περάσει κάποια από τις υπόλοιπες στον όμιλο, αφού εκείνες είναι πιο ολοκληρωμένες ομάδες. Το να τερματίσει τελευταία στον όμιλο στο 2,15 είναι λογικό και αποτελεί σκέψη μας. Επίσης, το να βγει πρώτος σκόρερ της ομάδας ο Μουρ στο 8,00 έχει αξία αφού θα είναι ο βασικός φορ, περιμένουμε να σκοράρει λίγα τέρματα και με βάση το 2,50 του Μπέιλ είναι επιλογή με μεγαλύτερη αξία, μιας και με ένα γκολ μπορεί να βγει πρώτος ή να μοιραστεί τη θέση με τον Μπέιλ και να πληρωθούμε στο 4,00.
ΒΕΛΓΙΟ
Το Βέλγιο μετά την τρίτη θέση στο Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία, θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω και να παίξει τελικό μεγάλης διοργάνωσης με την αρκετά καλή της φουρνιά που έχει τα τελευταία χρόνια. Είναι στη θέση Νο1 του κόσμου τα τελευταία χρόνια στη βαθμολογία της FIFA, αλλά δεν έχει καταφέρει να παίξει τελικό. Πολλά και αρκετά σπουδαία τα ονόματα της στο ρόστερ. Επιζητά μία μεγάλη διάκριση. Στα προκριματικά έκανε πλάκα, 10-0-0 ρεκόρ μαζί με την Ιταλία έκανε το απόλυτο, είχε την καλύτερη επίθεση με 40 γκολ και την καλύτερη άμυνα (μαζί με την Τουρκία) με 3 γκολ παθητικό.
Εντυπωσιακό το ρόστερ του Βελγίου και φέτος, με τον Μαρτίνεθ να είναι στον πάγκο του τέσσερα χρόνια πλέον και να έχει δουλέψει αρκετά την ομάδα του. Σταθερά με 3-4-3 από το 2016, χρησιμοποιούσε αυτή τη διάταξη πριν γίνει μόδα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο Τίμπο Κουρτουά κάτω από τα δοκάρια, σε καλή φάση πλέον, μετά από κάποια δύσκολα χρόνια προσαρμογής στη Ρεάλ. Στην άμυνα η τριάδα είναι οι Βερτόγχεν, Βερμάελεν και Αλντερβάιλντ, όλοι τους μεγάλα ονόματα αλλά στη δύση της καριέρας τους και σίγουρα δεν είναι στην κατάσταση που βρισκόντουσαν πριν κάποια χρόνια. Αποτελεί ζήτημα αν θα μπορέσουν να μαρκάρουν γρήγορους παίχτες στην κόντρα, ειδικά στα νοκ άουτ. Ο Μενιέ αναλαμβάνει τη δεξιά πλευρά, αρκετά καλός και επιθετικός μπακ, πατάει το επιθετικό τρίτο και βοηθάει στην ανάπτυξη, ενώ ο Θόργκαν Αζάρ έχει την αριστερή πλευρά, περισσότερο εξτρέμ παρά μπακ είναι, αλλά στην εθνική έχει βρει τη θέση του στον συγκεκριμένο ρόλο. Ο Βίτσελ θα δώσει μεγάλη μάχη για να προλάβει τα ματς, αφού εδώ και μήνες είναι τραυματίας, είναι βασικό γρανάζι στην ανάπτυξη της ομάδας, αφού παίρνει πάντα την πρώτη πάσα από την άμυνα. Σημαντικότατος παίχτης της, αν δεν προλάβει τη θέση του θα πάρει ο Ντεντόνκερ, αλλά δεν θα είναι το ίδιο, βέβαια είναι πιθανό να δοκιμαστεί και ο Τίλεμανς, που έρχεται από φοβερή χρονιά με τη Λέστερ και μάλλον θα ταίριαζε περισσότερο. Δίπλα του, με πιο επιθετικά χαρακτηριστικά φυσικά, ο Κέβιντ ντε Μπρούιν, εδώ και χρόνια είναι από τους καλύτερους μέσους στον κόσμο, το μοναδικό ζήτημα γι’ αυτόν είναι αν θα προλάβει το πρώτο ματς, καθώς μετά το χτύπημα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ δίνεται αμφίβολος. Στα άκρα της επίθεσης σταθερά αποτελεί ο Μέρτενς, ξέρει τι θα πάρει από εκείνον ο Μαρτίνεθ ακόμα και στα 34 του, στην κορυφή ο φουλ φορμαρισμένος Λουκάκου, έρχεται από τη δεύτερη πιο παραγωγική χρονιά του με 24 γκολ με την Ίντερ και αποτελεί το μεγάλο όπλο του Βελγίου στην επίθεση. Το μεγάλο ζήτημα είναι ο Εντέν Αζάρ, καθώς ο Βέλγος εξτρέμ εδώ και δύο χρόνια που πήγε στη Ρεάλ είναι άλλος παίχτης, καμία σχέση με τον παίχτη που θαυμάσαμε μέχρι το 2019. Αισιόδοξος εμφανίζεται για εκείνον ο Μαρτίνεθ, καθώς τόνισε ότι ο Αζάρ πάντα δείχνει το καλύτερο του πρόσωπο με την εθνική, φαντάζει ιδανική ευκαιρία το τουρνουά για να σώσει την καριέρα του ο ντεφορμέ Αζάρ, που πάντως όταν είναι σε καλή κατάσταση κάνει τη διαφορά.
Το Βέλγιο δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι δεν θα πάρει μία άνετη πρόκριση, το να πάρει την πρωτιά στον όμιλο στο 1,70 φαντάζει σωστό, στις σκέψεις μας και το να κερδίσει όλα τα ματς του ομίλου στο 4,30. Το να βγει ο Λουκάκου πρώτος σκόρερ στον όμιλο (2,25 στο Pamestoixima) είναι στις επιλογές μας, στοίχημα που πληρώνει 1,80 σ’ άλλες εταιρείες. Στο 8,00 δίνεται να κατακτήσει τη διοργάνωση, τρίτο φαβορί, δεν θα το επιλέξουμε, αν και έχει εξαιρετικό ρόστερ, αφού δεν μας έχει δείξει να διαθέτει τον χαρακτήρα για να φτάσει ως την κατάκτηση.
ΔΑΝΙΑ
Η Δανία έχει μία τεράστια επιτυχία στην ιστορία της, την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 1992, στη συνέχεια όμως δεν έχει πετύχει κάτι άλλο, βέβαια για το μέγεθος της χώρας ποδοσφαιρικά και συνολικά αυτό είναι φυσιολογικό. Στα προκριματικά άφησε την Ιρλανδία τρίτη και μαζί με την Ιρλανδία πήρε την πρόκριση. Καλή πορεία και δείχνει να έχει μία καλή φουρνιά, αλλά η επιτυχία ακόμα δεν έχει έρθει. Μεγάλο αστέρι και ηγέτης της ομάδας είναι ο Έρικσεν, αλλά υπάρχει βάθος στο ρόστερ και αρκετοί σημαντικοί παίχτες (Σμάιχελ, Πόουλσεν κ.α) που έχουν παρουσία σε μεγάλα πρωταθλήματα.
Η Δανία παίζει συνήθως 4-2-3-1, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις η διάταξη της μπορεί να γίνει και 4-3-3 και 3-4-3, αφού ο κόουτς Χιούλμαντ δεν διστάζει να αλλάζει συστήματα. Σ’ αρκετά καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα, ειδικά με ομάδες χαμηλότερης δυναμικής από εκείνη αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και κερδίζει. Ο Σμάιχελ αποτελεί σταθερά στην εστία, έμπειρος, από καλές χρονιές με τη Λέστερ και της δίνει την ασφάλεια που πρέπει στη θέση του τερματοφύλακα. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνθέτουν οι Κάιερ, δίνει την απαραίτητη εμπειρία και είναι ο ηγέτης της άμυνας, με τον Κρίστενσεν, έρχεται από πολύ καλό εξάμηνο με την Τσέλσι που βρήκε ρόλο στην ομάδα, ενώ πίσω τους είναι και ο Βέστεργκαρντ. Ο Βας είναι πιο μετρημένος στα δεξιά, παίχτης που δεν είναι η φυσική του θέση να παίζει μπακ, αλλά στην εθνική έχει μονιμοποιηθεί εκεί. Πιο επιθετικό μπακ στα αριστερά ο Μάελε της Αταλάντα, συνηθίζει να ανεβαίνει αρκετά και να γίνεται εξτρέμ. Σκληρή δυάδα στον άξονα, με τους Χόιμπεργκ και Ντιλέινι να συνθέτουν ένα αρκετά καλό δίδυμο που θα καλύψει πολλούς χώρους και θα σταματήσει την ανάπτυξη του αντιπάλου. Ενώ μπροστά τους βρίσκεται πάντα ο κινητήριος μοχλός της ομάδας και μεγάλος ηγέτης της, Έρικσεν, αν αυτός δεν είναι καλά δεν έχει πολλές τύχες, αλλά συνήθως με την εθνική του δείχνει το καλύτερο δυνατό πρόσωπο του. Υπάρχει βάθος στην επίθεση πλέον, στα άκρα αυτής με εντολή να κλείνουν βέβαια προς τα μέσα είναι οι Μπρεϊθγουέιτ και Πόουλσεν, εύκολα θα μπορούσε κάποιος τους να αγωνιστεί και στην κορυφή, αλλά ο Χιούμλαντ διαλέγει σύστημα που τους τοποθετεί πιο πλάγια, αλλά οι κινήσεις τους συνήθως φτάνουν πιο κεντρικά. Αμφότεροι αρκετά καλοί παίχτες, με εμπειρία στο υψηλότερο επίπεδο. Αν θέλει πιο καθαρό εξτρέμ ο Χιούμλαντ, θα επιλέξει τον Σκοφ και μπορεί ο Πόουλσεν να πάει στην κορυφή. Αιχμή του δόρατος μάλλον θα είναι ο Ντόλμπεργκ, ο οποίος στη Γαλλία δεν έχει κάνει ακόμα το ξεπέταγμα που θα μπορούσε και που είχε δείξει με τον Άγιαξ, αλλά έχει το προβάδισμα από το νέο της αστέρι, Γουίντ, που έρχεται από εξαιρετική σεζόν με την Κοπεγχάγη και σίγουρα θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Υπάρχει βάθος επιθετικά και πολλές επιλογές, αφού και ο Κορνίλιους και ο Όλσεν έχουν παραστάσεις σε μεγάλα πρωταθλήματα.
Δείχνει η Δανία να βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση, θα έχει τη δύναμη της έδρας στον όμιλο και η πρόκριση της (μόλις στο 1,22) είναι εξαιρετικά πιθανή, οπότε θα προτιμήσουμε το να τερματίσει στην πρώτη δυάδα μαζί με το Βέλγιο (χωρίς σειρά) στο 1,75 φαντάζει αρκετά ασφαλές επιλογή. Η εικόνα της με ομάδες χαμηλότερου επιπέδου μας δίνει σιγουριά, καθώς ειδικά η Φινλανδία αλλά και η Ρωσία δεν είναι στο επίπεδο της. Το να βγει πρώτος σκόρερ της ομάδα ο Πόουλσεν στο 11,00 είναι αρκετά μεγάλο, δεν βρίσκουμε το λόγο που είναι το πέμπτο φαβορί.
ΡΩΣΙΑ
Η Ρωσία στο Μουντιάλ που διοργάνωσε το 2018 έφτασε ως τα προημιτελικά, έκανε αρκετά καλή πορεία και έδειξε να έχει καλή ομάδα, βέβαια ο παράγοντας της έδρας τη βοήθησε αρκετά. Μέχρι τα ημιτελικά έχει φτάσει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2008, ενώ ως Σοβιετική Ένωση το ‘χει κατακτήσει το 1960. Στα προκριματικά δεν αντιμετώπισε πρόβλημα από Σκωτία, Κύπρο και Καζακστάν για να πάρει την πρόκριση ως 2η πίσω από το Βέλγιο με ρεκόρ 8-0-2, αμφότερες οι ήττες της από το Βέλγιο που θα βρει μπροστά της και τώρα. Υπάρχει εμπειρία στην ομάδα, αλλά φαίνεται ότι η καλή εποχή της συγκεκριμένης ομάδας έχει περάσει.
Η Ρωσία υπό τον Τσερέσοφ, ο οποίος δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητός, έκανε καλή πορεία στο Παγκόσμιο που εκείνη διοργάνωσε, με τρεις στόπερ σταθερά πλέον, ενώ τα προηγούμενα χρόνια έπαιζε και με τέσσερις αμυντικούς, αλλάζει πάντως εύκολα συστήματα και διατάξεις ο Ρώσος προπονητής. Κάτω από τα δοκάρια ο Σούνιν, αφού ο Ακινφέεφ έχει αποσυρθεί από την εθνική ομάδα μετά από πολλά χρόνια. Ο κίπερ της Ντιναμό Μόσχας δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο μεν, αλλά είναι σταθερός και έμπειρος, περίμενε για χρόνια να πάρει τη θέση. Στην άμυνα φαίνεται να έχει πρόβλημα, καθώς και τα τρία στόπερ που μάλλον θα ξεκινά (Σεμένοφ, Κουντριάσοφ και Ντζίκια) δεν είναι στο επίπεδο που πρέπει για το τουρνουά. Η τριάδα μάλλον προτιμάται για να έχει μεγαλύτερη ασφάλεια ο Τσερέσοφ με τον παίχτη παραπάνω, αλλά υπάρχουν αρκετά καλοί επιθετικοί και επιθετικές ομάδες στον όμιλο. Στα πλάγια της άμυνα ο πολύ έμπειρος Ζιρκόφ (στα 38 έφτασε) θα είναι από τη μία πλευρά, έμπειρος μεν αλλά τα καλά του χρόνια έχουν περάσει χρόνια τώρα, και από την άλλη ο Μάριο Φερνάντεζ που είναι από τους καλύτερους παίχτες της ομάδας και σίγουρα θα ακουμπήσει πολλές φορές την μπάλα στο επιθετικό τρίτο της ομάδας. Αρκετά καλός και επιθετικός μπακ που θα δώσει λύσεις. Οζντόεβ και Ζόμπνιν έχουν φτιάξει ένα δίδυμο στο χώρο του κέντρου που τρέχει πολύ, καλύπτει πολλούς χώρους, αλλά έχουν συγκεκριμένες ικανότητες στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, κανενός δεν είναι το δυνατό σημείο. Στα άκρα της επίθεσης φαίνεται να έχουν τον πρώτο λόγο οι Γκολόβιν και Μίραντσουκ. Αμφότεροι αγωνίζονται σε καλές ομάδες (Μονακό και Αταλάντα) έχουν αρκετό ταλέντο, μπορούν να παίξουν στο 1με1 και να πατήσουν περιοχή. Ο Τσερίσεφ μάλλον να μένει εκτός 11άδας, αν και είναι ο παίχτης που όποτε χρειαστεί θα δώσει λύσεις από τον πάγκο. Σταθερά στην κορυφή της επίθεσης είναι ο Τζιούμπα, που στα 32 του είχε με τη Ζενίτ την πιο παραγωγική χρονιά του με 22 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Ο οποίος μ’ ένα γκολ θα φτάσει τον Κερζάκοφ στην κορυφή των σκόρερ στην εθνική Ρωσίας, ενώ με δύο θα τον ξεπεράσει. Ο Σμολόφ αποτελεί ενναλακτική για την κορυφή, αλλά είναι στην σκιά του φορ της Ζενίτ.
Αρκετά δύσκολο να καταφέρει να περάσει στην πρώτη δυάδα η Ρωσία, καθώς δεν είναι σε καλή κατάσταση. Αντιμετωπίζει προβλήματα ανασταλτικά, αφού οι στόπερ της είναι χαμηλού επιπέδου και δεν δημιουργεί εύκολα φάσεις, αν και η επιθετική τριπλέτα της έχει ποιότητα. Δείχνει αρκετά λογικό να τερματίσει στην τρίτη θέση, αλλά το 2,20 δεν μας καλύπτει. Επίσης, λογική σκέψη ο Τζιούμπα να βγει πρώτος σκόρερ ομάδας στο 2,50, αφού εκείνος θα τελειώνει τις περισσότερες φάσεις και ψάχνει και το ρεκόρ. Περιμένουμε πάντως η Ρωσία να είναι αρκετά χαμηλά σε γκολ και το under 4,5 γκολ της στη διοργάνωση στο 1,70 φαντάζει ασφαλές σημείο.
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
Η Φινλανδία θα πάρει μέρος σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της, αφού δεν είχε καταφέρει ποτέ της να πάει σε Μουντιάλ ή Euro. Μεγάλη επιτυχία και ενθουσιασμός στην ομάδα, αλλά η πορεία της προμηνύεται αρκετά δύσκολη σε όμιλο που είναι φυσικά το μεγάλο αουτσάιντερ. Στα προκριματικά με ρεκόρ 6-0-4 (από Ιταλία, Βοσνία και Ελλάδα οι ήττες της) κατάφερε να ξεπεράσει τις υπόλοιπες ομάδες και να είναι δεύτερη πίσω μόνο από την Ιταλία. Ο καλός επιθετικός Πούκι είναι το αστέρι της ομάδας προφανώς, ενώ ξεχωρίζει και ο κίπερ Χραντέτσκι μ’ εμπειρία στην Μπουντεσλίγκα.
Δεν υπάρχει ιδιαίτερη ποιότητα στο ρόστερ της Φινλανδίας, ο Κανέρβα είναι στην ομάδα από το 2011 ως ασίσταντ, είχε αναλάβει ως υπηρεσιακός, αλλά η καλή πορεία της ομάδας που έφτιαξε τον κράτησαν και κατάφερε να πετύχει τη μεγαλύτερη επιτυχία του ποδοσφαίρου της χώρας και είναι σήμερα στα τελικά του EURO. Προτιμά διάταξη με δύο επιθετικούς, ενώ πίσω συνήθως παίζει με πέντε αμυντικούς, αλλά συχνά μέσα στο παιχνίδια κάποιος από τα στόπερ ανεβαίνει πιο μπροστά, ομάδα που μπορεί να αλλάζει συχνά διατάξεις μέσα στο παιχνίδι. Στο Νο1 είναι σταθερά ο Χραντέτσκι, έμπειρος και καλός τερματοφύλακας που είναι τα τελευταία τρία χρόνια στη Λεβερκούζεν, ενώ παίζει έξι χρονιές στην Μπουντεσλίγκα, δίνει ασφάλεια στην ομάδα του. Στα στόπερ οι Τοίβιο, Αρατζούρι και Βαϊσάνεν δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, το μόνο θετικό τους ότι γνωρίζονται πολλά χρόνια και ξέρουν να παίζουν μαζί, όπως και ολόκληρη η ομάδα της Φινλανδίας, αλλά μάλλον αυτό δεν φτάνει. Στα άκρα της άμυνας βρίσκονται οι Ραϊτάλα και Ουρόνεν, ο πρώτος είναι αρκετά σκληρός και δεν ανεβαίνει ιδιαίτερα ψηλά, σε αντίθεση με τον Ουρόνεν που το δυνατό του σημείο είναι να ανεβαίνει μπροστά και να βοηθάει στην ανάπτυξη της ομάδας. Μπροστά από την άμυνα είναι ο γνωστός μας Σπαρβ από την ΑΕΛ, σκληρός παίχτης που παίρνει εύκολα κάρτες (στο 10,00 να δεχθεί τις περισσότερες κάρτες στη διοργάνωση για την ομάδα του), παίχτης που επιθετικά δεν μπορεί να κάνει πολλά, αλλά δίνει δύναμη στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ενναλακτική επιλογή αποτελεί ο Σούλερ με παρόμοια στοιχεία. Δίπλα του είναι ο Καμαρά της Ρέιντζερς, μέσος που τρέχει πάρα πολύ, καλύπτει πολλούς χώρους και μαρκάρει αρκετά. Ο Λουντ, πρώην του Παναθηναϊκού, είναι από τους μοναδικούς μεσοεπιθετικούς της, συνήθως κινείται πιο ελεύθερα πίσω από το επιθετικό δίδυμο (Πούκι και Ποχανγιάλο), αν και υπάρχει και ο φορ Φορς της Μπρέντφορντ που φαντάζει το νέο αστέρι της ομάδας, αλλά δύσκολα να πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής. Ο Πούκι είναι ο μεγάλος σταρ της ομάδας, ανέβασε τη Νόριτς με 26 γκολ στην Τσάμπιονσιπ, ακόμα μία αρκετά καλή και γεμάτη χρονιά, του χρόνου θα παίξει ξανά στην Πρέμιερ. Ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που είχε και είναι διαθέσιμος. Είναι επιθετικός με πολύ καλά τελειώματα, γρήγορος και μόνο εκείνος μπορεί να της δώσει νίκη στα τελικά (αποτελεί τον βασικό της στόχο άλλωστε στη διοργάνωση, αφού το να προκριθεί είναι πολύ δύσκολο).
Τα θετικά στοιχεία της Φινλανδίας είναι ο σταρ Πούκι στην επίθεση και η συνολική ομοιογένεια της ομάδας, αφού οι περισσότεροι παίχτες και ο κόουτς Κανέρβα είναι πολλά χρόνια μαζί στην ομάδα και γνωρίζονται άψογα. Πάντως ιδιαίτερη ποιότητα στην ομάδα δεν υπάρχει, θα στηριχθεί στα στοιχεία που προ είπαμε και στη δύναμη που βγάζει στο χώρο του κέντρου. Σκληρή ομάδα, αλλά αυτό μάλλον δεν φτάνει. Το να αποκλειστεί στο 1,30 φαντάζει αρκετά ασφαλές στοίχημα στον συγκεκριμένο όμιλο και μπορεί να μπει σε κάποια δυάδα για τους λάτρης αυτών των στοιχημάτων στους ομίλους, ενώ επιλογή μας αποτελεί και το under 1,5 πόντους της στο 1,75, αφού πολύ δύσκολα να πάρει κάτι παραπάνω από μία ισοπαλία.
ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Η Ολλανδία επιστρέφει στο προσκήνιο μετά την αποτυχία της να δώσει το παρών στις προηγούμενες δύο μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Η σταδιακή αποχώρηση της φουρνιάς που την έφερε στον τελικό του Μουντιάλ του 2010 την αποδυνάμωσε και την έφερε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, πριν ο Κούμαν καταφέρει να φέρει πίσω λίγη από τη χαμένη αίγλη των «οράνιε». Στα 2,5 χρόνια παρουσίας του στον πάγκο της, η Ολλανδία εξασφάλισε την πρόκριση στο Euro και τη δεύτερη θέση στο Nations League, με ως επί το πλείστον καλές εμφανίσεις και highlights τις νίκες επί Γερμανίας (2-4) και Γαλλίας (2-0).
Για κακή της τύχη το Euro αναβλήθηκε το περσινό καλοκαίρι, ο Κούμαν αποχώρησε για την Μπαρτσελόνα και η έλευση του Ντε Μπουρ μόνο καχυποψία έφερε, καθώς σε επίπεδο συλλόγων είχαν προηγηθεί οι απογοητευτικές του θητείες σε Ίντερ και Κρίσταλ Πάλας. Μάλιστα η κριτική προς το πρόσωπο του αυξήθηκε μετά τη βαριά ήττα στο κρίσιμο ματς με την Τουρκία για τα προκριματικά του Μουντιάλ (4-2).
Μπορεί το ταλέντο και οι προσωπικότητες άλλων εποχών να απουσιάζουν όμως οι Ολλανδοί έχουν την τύχη να διαθέτουν αρκετούς παίκτες που διάγουν την καλύτερη φάση της καριέρας τους. Για μια θέση κάτω από τα γκολπόστ ερίζουν ο Κρουλ και ο βετεράνος Στεκέλενμπουργκ ενώ η τεράστια απουσία του Φαν Ντάικ στο κέντρο της άμυνας αναμένεται να φέρει το διαχρονικά αγαπημένο 4-3-3 των Ολλανδών. Οι Ντε Φράι και Ντε Λιχτ θα συνθέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ο Ντούμφρις προέρχεται από μια φανταστική σεζόν με τα χρώματα της PSV ενώ εγγύηση αποτελεί στο αριστερό άκρο της άμυνας ο πολυθεσίτης Μπλιντ.
Το δίδυμο στα χαφ θα αποτελείται από τον Βαϊνάλντουμ που αποτελεί μήλο της έριδος μετά την απόφαση του να αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ και τον Ντε Γιονγκ που προέρχεται από την παρθενική του σεζόν στην Μπαρτσελόνα, ενώ μπροστά τους ελλείψει του Φαν ντε Μπεεκ που πρόσφατα τραυματίστηκε θα βρεθεί ο Κλάασεν, ένα χαφ που πατάει με επιτυχία περιοχή.
Ερωτηματικό παραμένει η τριάδα της επίθεσης όπου υπάρχουν πολλές επιλογές για τον Ντε Μπουρ. Δεξιά ο Berghuis των 19 γκολ με τη Φέγερνορντ φαίνεται να έχει κλειδώσει μια θέση. Ο Ντεπάι των 22 γκολ και 12 ασίστ με τη Λυών αποτελεί τη βασική επιθετική λύση των «οράνιε», αν αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης λογικά θα δούμε τον Μάλεν (27 γκολ/ ασίστ με την PSV) στο αριστερό άκρο, αν ο Ντεπάι αγωνιστεί αριστερά τότε ένας εκ των Ντε Γιονγκ και Φέγκχορστ θα αγωνιστεί στην κορυφή.
Πρόσφατα ο Ντε Μπουρ δούλεψε πολύ με το 5-3-2 όμως οι εμφανίσεις των «οράνιε» με Σκωτία και Γεωργία ήταν απογοητευτικές και ο συγκεκριμένος σχηματισμός έχασε πόντους. Ο Νέιθαν Έικ θα μπορούσε να αποτελέσει τον τρίτο κεντρικό αμυντικό ενώ στον άξονα θα μπορούσε να ξεκινήσει και ο Ντε Ρουν, ο οποίος όμως είχε κάκιστη απόδοση στα τελευταία του παιχνίδια με το εθνόσημο.
Έχει το πλεονέκτημα να παίξει στην έδρα της τους αγώνες του ομίλου και δεν θα μπορούσε να έχει πιο βατή κλήρωση. Εύκολα ή δύσκολα θα πάρει την πρωτιά (1,40) και το δικαίωμα να αντιμετωπίσει κάποια από τις τρίτες στη φάση των «16», έτσι το να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά (1,70) φαντάζει ως ένα αρκετά πιθανό ενδεχόμενο. Δεν δείχνει ικανή να φτάσει στον τελικό καθώς θα τα βρει σκούρα απέναντι στα θηρία της διοργάνωσης, το να αποκλειστεί στα προημιτελικά (4,00) ή στον ημιτελικό (5,00) πληρώνει συνδυαστικά πάνω από δύο μονάδες. Στον όμιλο θα αντιμετωπίσει τρεις ομάδες που ποντάρουν στην ανασταλτική τους λειτουργία και απέναντι της θα παίξουν πολύ κλειστά, έτσι το under 6,5 γκολ της Ολλανδίας στον όμιλο έχει λογική (1,75). Πολύ πιθανό φαντάζει το ενδεχόμενο ο Ντεπάι να είναι ο πρώτος της σκόρερ στη διοργάνωση, όμως το 2,37 δεν έχει ιδιαίτερη αξία.
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Η Ουκρανία θα βρεθεί στην τελική φάση του Euro για τρίτη συνεχόμενη φορά, ποτέ δεν κατάφερε να περάσει τη φάση των ομίλων. Η προηγούμενη εμπειρία της ήταν τραυματική, καθώς γνώρισε 3/3 ήττες και δεν κατάφερε να σκοράρει στο Euro της Γαλλίας. Στον πάγκο της τα τελευταία πέντε χρόνια βρίσκεται ο Σεφτσένκο που τα πηγαίνει περίφημα, υπό τις οδηγίες του η Ουκρανία έκανε την έκπληξη και έσπασε το δίδυμο Πορτογαλίας, Σερβίας στα προκριματικά του θεσμού, τερματίζοντας πρώτη και αήττητη (6-2-0, 17-4 τέρματα). Σε ένα πολύ δύσκολο όμιλο στο Nations League κατάφερε να νικήσει Ισπανία και Ελβετία, ενώ στα προκριματικά του Μουντιάλ κατάφερε να πάρει ισοπαλία στη Γαλλία όμως απέτυχε να νικήσει κάποια από τις Φινλανδία, Καζακστάν εντός έδρας (1-1 αμφότερα).
Σταθερή επιλογή της Ουκρανίας είναι το 4-3-3, με Μπούστσαν της Ντιναμό Κιέβου κάτω από τα γκολπόστ και την τετράδα Καραβάεφ, Κριβτσόφ, Ματβιγιένκο, Μικολένκο να μην αλλάζει, οι δύο παίζουν στην πρωταθλήτρια Ντιναμό, οι άλλοι δύο στη Σαχτάρ. Το δυνατό σημείο της Ουκρανίας είναι η τριάδα στα χαφ, με τον εξαιρετικό ανασταλτικά Στεπανένκο να παίζει πίσω από το Ζιτσένκο της Σίτι και τον Μαλινόφσκι της Αταλάντα. Ο τελευταίος προέρχεται από μια εντυπωσιακή χρονιά, όπου σε 43 αγώνες σημείωσε 10 γκολ και μοίρασε 12 ασίστ.
Στην τριάδα της επίθεσης μόνο ο φορ Γιάρεμτσουκ έχει κλειδωμένη θέση, ο οποίος εντυπωσίασε με τη φανέλα της Γάνδης (43 αγώνες/ 23 γκολ/ 8 ασίστ). Για τις δύο θέσεις στα φτερά ερίζουν τέσσερις παίκτες. Ο νεαρός Τσιγκάνκοφ θα ήταν δεδομένα βασικός αν ήταν απόλυτα υγιής, στα 23 του χρόνια έχει φτάσει τα 75 γκολ σε 190 συμμετοχές με την Ντιναμό Κιέβου. Ο Γιαρμολένκο αποτελεί τοτέμ για την εθνική Ουκρανίας καθώς πάντα δείχνει τον καλύτερο του εαυτό φορώντας το εθνόσημο, προέρχεται όμως από μια σεζόν γεμάτη τραυματισμούς. Ο Ζουμπκόφ της Φερεντσβάρος και ο Μάρλος της Σαχτάρ είναι οι έτεροι διεκδικητές κάποιας θέσης στα εξτρέμ.
Τα θετικά στοιχεία της Ουκρανίας είναι η παρουσία του Σεφτσένκο στον πάγκο, η ομοιογένεια (17 παίκτες της αγωνίζονται σε Ντιναμό ή Σαχτάρ), η σχετικά καλή ανασταλτική λειτουργία και η έλλειψη πίεσης καθώς δεν έχουν δημιουργηθεί υψηλές προσδοκίες από τον εγχώριο Τύπο. Το μεγάλο της μειονέκτημα εντοπίζεται στην απουσία αξιόπιστων επιθετικών λύσεων.
Ανταγωνιστικό σύνολο οι Ουκρανοί, ο όμιλος είναι βατός και στο χέρι τους είναι να προκριθούν ακόμα και ως μια από τις καλύτερες τρίτες ομάδες, δικαιολογημένα βρίσκεται χαμηλά το ενδεχόμενο πρόκρισης τους (1,28), με την απόδοση αυτή να μην έχει αξία καθώς σε παρόμοια επίπεδα υπάρχουν καλύτερα μπανκερ. Η φάση των «16» μοιάζει να είναι το ταβάνι της, 2,20 πληρώνει το ενδεχόμενο να αποκλειστεί σε εκείνο το σημείο της διοργάνωσης. Αναφορικά με τον πρώτο της σκόρερ στη διοργάνωση το 9,00 του Μαλινόφσκι προκαλεί, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, σκοράρει συχνά και θα είναι ο εκτελεστής των στημένων. Παίκτης που πατάει πολύ στην περιοχή και έχει το γκολ είναι ο εξτρέμ Τσιγκάνκοφ (15,00), ο οποίος όμως προέρχεται από τραυματισμό και ίσως δεν είναι έτοιμος για την ενδεκάδα. Οριακά αποδεκτό είναι το under 4,5 γκολ της στη διοργάνωση (1,80), καθώς ο όμιλος της είναι ισορροπημένος και η απουσία ενός αξιόπιστου φορ περιοχής ίσως κοστίσει.
ΑΥΣΤΡΙΑ
Την παρθενική της νίκη σε τελική φάση του Euro θα κυνηγήσει η Αυστρία που τόσο το 2008, όσο και το 2016 αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων. Στα προκριματικά ευτύχησε να βρεθεί σε έναν εύκολο όμιλο, παίρνοντας τη δεύτερη θέση πίσω από την Πολωνία, χωρίς να πείσει πάντως (6-1-3, 19-9 τέρματα). Ακολούθως τα πήγε καλά στο Nations League τερματίζοντας πρώτη σε όμιλο με Νορβηγία, Ρουμανία, Βόρειο Ιρλανδία (4-1-1) ενώ σε τρεις αγώνες για τα προκριματικά του Μουντιάλ έχει μαζέψει τέσσερις βαθμούς, γνωρίζοντας τη συντριβή από τη Δανία (0-4). Από τα τέλη του 2017 στον πάγκο της βρίσκεται ο Γερμανός Φόντα, που πέρα από την κατάκτηση πρωταθλήματος και κυπέλλου με την Στουρμ το 2010-11 δεν έχει να επιδείξει κάτι στην καριέρα του.
Δύσκολα αλλάζει το 4-2-3-1, με τον Σλάγκερ της Λίντσερ να παίζει βασικός στα προκριματικά του Μουντιάλ αλλά τον Μπάχμαν της Γουότφορντ να φαίνεται επικρατέστερο φαβορί για τη θέση του γκολκίπερ, καθώς ξεκίνησε στα δύο πιο πρόσφατα φιλικά. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Λάινερ της Γκλάντμπαχ αποτελεί αξιόπιστη επιλογή, εγγύηση αποτελεί ο στόπερ Χιντερέγκερ της Άιντραχτ ενώ στο πλάι του θα βρεθεί ο Ντράγκοβιτς που προέρχεται από μια άσχημη σεζόν με τη Λεβερκούζεν. Αριστερά θα ξεκινήσει ο βετεράνος Ούλμερ της Σάλτσμπουργκ.
Στα χαφ οι λύσεις του Φόντα είναι πολλές και το τοπίο φαντάζει θολό αναφορικά με το ποιοι θα ξεκινήσουν στην ενδεκάδα, οι τέσσερις πιθανοί για τις δύο θέσεις των αμυντικών χαφ είναι οι Γκρίλιτς (Χόφενχαϊμ), Μπαουμγκάρτλινγκερ (Λεβερκούζεν), Σλάγκερ (Βόλφσμπουργκ) και Λάιμερ (Λειψία), ενώ δεν αποκλείεται και η τοποθέτηση του Αλάμπα εκεί. Ο πρώην παίκτης Μπάγερν και νυν της Ρεάλ λογικά θα ξεκινήσει στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής, η θέση του επιτελικού είναι κλειδωμένη από τον Σάμπιτσερ της Λειψίας ενώ δεξιά επικρατέστερη επιλογή φαντάζει αυτή του εξτρέμ Μπαουμγκάρτνερ της Χόφενχαϊμ. Στην κορυφή της επίθεσης πρώτο φαβορί είναι ο δίμετρος Κάλαϊτζιτς που σημείωσε 16 τέρματα στη φετινή Μπουντεσλίγκα.
Τα αποτελέσματα της Αυστρίας τα τελευταία χρόνια είναι καλά όμως μόνο ενθουσιασμός δεν υπάρχει από το κοινό της, οι νίκες της έρχονται στα βατά ματς όμως στα απαιτητικά παιχνίδια η απόδοση της κινείται σε ρηχά νερά. Έντονη είναι η κριτική προς το Φόντα, καθώς η Αυστρία παίζει πολύ συντηρητικά. Στα θετικά λογίζεται το γεγονός ότι διαθέτει το καλύτερο ρόστερ της ιστορίας της, 21/26 παίκτες της αγωνίστηκαν στην Μπουντεσλίγκα τη σεζόν που τελείωσε, οι περισσότεροι έχοντας ρόλο βασικού.
Η Αυστρία μπορεί να μην εντυπωσιάζει όμως σε έναν τόσο βατό όμιλο και με 4/6 τρίτες να προκρίνονται στην επόμενη φάση δεν θα έχει δικαιολογία να αποτύχει, ειδικά από την στιγμή που σχεδόν όλο το ρόστερ της αγωνίζεται στην Μπουντεσλίγκα. Δεν δείχνει ικανή για το κάτι παραπάνω καθώς στα κρίσιμα ματς αποτυγχάνει, το να αποκλειστεί στη φάση των «16» πληρώνει 2,00. Για πρώτος της σκόρερ στη διοργάνωση θα κρατήσουμε τον φορ Κάλαϊτζιτς (3,75) που σημείωσε 16 γκολ στην Μπουντεσλίγκα και είχε 3 γκολ σε 3 συμμετοχές στα πρόσφατα προκριματικά του Μουντιάλ αλλά και τον μεσοεπιθετικό της Λειψίας Σάμπιτζερ (8,00) που πατάει περιοχή και έχει το γκολ.
ΠΓΔΜ
Η ΠΓΔΜ θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης. Μπορεί να τερμάτισε τρίτη στον όμιλο της όμως έδωσε βαρύτητα στο Nations League και αποκλείοντας Κόσοβο, Γεωργία εξασφάλισε ένα εισιτήριο για το Euro. Στον πάγκο της από το 2015 βρίσκεται ο Ανγκελόφσκι, σε αυτόν πιστώνεται η αγωνιστική της άνοδος τα τελευταία χρόνια.
Η τριάδα στα στόπερ και το φορτωμένο κέντρο δεν αλλάζουν ποτέ, συνήθως αγωνίζεται με 3-4-1-2 ενώ δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσει και το 3-5-1-1. Βασικός κίπερ είναι ο Ντιμιτριέφσκι της Ράγιο Βαγιεκάνο, με τους Βελκόφσκι (Ριέκα), Μουσλίου (Βίντι) να είναι σίγουροι για το κέντρο της άμυνας και τους Μπεϊτουλάι (Σκέντιγια), Κίρε Ριστέφσκι (Ούιπεστ) να ερίζουν για την τρίτη θέση. Σίγουρα βασικοί θα είναι οι μπακ-χαφ Στέφαν Ριστόφσκι (Ντιναμό Ζάγκρεμπ) και Αλιόσκι, ο τελευταίος τα πήγε περίφημα στην Πρέμιερ Λιγκ με τη Λιντς.
Στον άξονα θα δούμε το σκληροτράχηλο δίδυμο των Νικόλοφ (Λέτσε) και Αντέμι (Ντιναμό Ζάγκρεμπ) ενώ στη θέση του επιτελικού υπάρχουν οι τεχνίτες Μπαρντί (Λεβάντε), Ελμάς (Νάπολι), που είναι από τους λίγους παίκτες που μπορούν να «γλυκάνουν» το παιχνίδι της ομάδας. Μπροστά δεδομένα θα δούμε τον Γκόραν Πάντεφ που στα 37 του πήρε από το χέρι την Τζένοα, οδηγώντας την στην παραμονή με κρίσιμα γκολ. Αν δεν αγωνίζεται μόνος στην κορυφή θα έχει στο πλάι του τον Τραϊκόφσκι της Μαγιόρκα, που πραγματοποίησε άσχημη σεζόν όμως έχει πρωταγωνιστικό ρόλο με την εθνική.
Μπορεί να της λείπει η ποιότητα και η εμπειρία, όμως με όπλο τον ενθουσιασμό και τη μαχητικότητα δεν πρέπει να υποτιμηθεί, άλλωστε πρόσφατα νίκησε εκτός έδρας τη Γερμανία (1-2). Περιμένει πολλά από τη μεσαία της γραμμή και από τον Πάντεφ στην επίθεση, όμως η έλλειψη παραστάσεων του κίπερ και των στόπερ της ίσως αποτελέσει πρόβλημα.
Δεν θα αποτελέσει εύκολη λεία για καμία ομάδα όμως παρά το βατό όμιλο δεν φαίνεται ικανή να πάρει την πρόκριση. Πιθανότατα θα καταφέρει να αποφύγει τις τρεις ήττες στον όμιλο, 2,40 πληρώνει συνδυαστικά το ενδεχόμενο να συγκεντρώσει 1 (3,50) ή 2 βαθμούς (8,00) στον όμιλο. Με ρίσκο θα ψάξουμε το over 1,5 γκολ της στη διοργάνωση (1,87) ενώ για πρώτος της σκόρερ επιλογή μας θα είναι ο Αλιόσκι (12,00) που εκτελεί τα πέναλτι.
ΑΓΓΛΙΑ
Η Αγγλία δεν έχει κατακτήσει ποτέ το Euro, έχει φτάσει ως την τρίτη θέση μόνο, ενώ το Μουντιάλ το κατέκτησε το 1966 και από τότε τίποτα. Αν και τεράστιο μέγεθος ποδοσφαιρικά και κάθε φορά πηγαίνουν ως ένα από τα φαβορί σε κάθε διοργάνωση, κάθε φορά βρίσκουν τρόπο να αποτυγχάνουν, έχοντας γίνει πλέον παγκόσμιο αστείο στο ποδόσφαιρο. 7-0-1 στα προκριματικά άνετα, μόνο από την Τσεχία έχασε εκτός έδρας που θα την αντιμετωπίσει και τώρα, αν και τότε ήταν πολύ πιο χαλαρή.
Πολλά και σημαντικά τα ζητήματα έχουν προκύψει στην εθνική Αγγλίας, το πρώτο είναι ότι ο Αλεξάντερ Άρνολντ θα χάσει το τουρνουά λόγω τραυματισμού (υπήρχαν φήμες ότι ο Σάουθγκεϊτ δεν τον ήθελε ιδιαίτερα) και φυσικά το σύστημα που θα επιλέξει ο Άγγλος προπονητής, μιας και όλα έδειχναν ότι θα επιλέξει σύστημα με τρία στόπερ, αλλά στα τελευταία φιλικά επέλεξε να πάει με 4-3-3, περιμένουμε τελικά να πάει σε 3-4-3 πάντως. Ο Πίκφορντ θα είναι κάτω από τα δοκάρια, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο μεν, αφού είναι ασταθής, αλλά είναι ο καλύτερος που διαθέτει. Στυλοβάτης της άμυνας ο Μαγκουάιρ, αν και είναι αμφίβολος για τις πρώτες αγωνιστικές λόγω του τραυματισμού του, ενώ στα δεξιά της τριάδας θα είναι ο Γουόλκερ, που εύκολα μπορεί να γίνεται και δεξί μπακ, ενώ από την άλλη ο Μινγκς που είναι αρκετά δυνατός στο ψηλό παιχνίδι. Αν κοπεί ένας για να παίξει με τετράδα στην άμυνα, μάλλον θα είναι ο Γουόλκερ, που μπορεί να παίζει και ως μπακ. Ο Τζέιμς από τα δεξιά και μάλλον ο Τσίλγουελ στα αριστερά (αν και υπάρχει και ο Σο) είναι εξαιρετικοί φουλ μπακ που θα δίνουν πλάτος στην επίθεση ως εξτρέμ και θα καλύπτουν φυσικά και τα μετόπισθεν όποτε χρειάζεται. Στα κεντρικά χαφ υπάρχουν οι Χέντερσον (αμφίβολος στα πρώτα ματς λόγω τραυματισμού) που αν είναι 100% έτοιμος θα είναι βασικός, Μάουντ που είναι σε τρομερή φόρμα και επίσης δύσκολα να μην είναι στην ενδεκάδα, Ράις, ο οποίος είναι το καθαρό εξάρι αν θέλει ο Σάουθγκεϊτ να παίξει με τέτοιο μπροστά από τα στόπερ του. Κάλβιν Φίλιπς και Μπέλινγκχαμ είναι επίσης στο ρόστερ, αλλά προς το παρόν δείχνουν δεύτερες επιλογές αμφότεροι, αφού είναι και οι πιο άπειροι. Στην επίθεση δεσπόζει ο Χάρι Κέιν που είναι από τους κορυφαίους επιθετικούς, αν όχι ο κορυφαίος, της διοργάνωσης, ενώ δίπλα του ερίζουν για δύο θέσεις οι Στέρλινγκ, παρότι είναι αρκετά ντεφορμέ εδώ και μήνες, Σάντσο και Ράσφορντ, ενώ οι Φόντεν και Γκρίλις θα δίνουν λύσεις κυρίως από τον πάγκο. Φοβερό και γεμάτο ρόστερ, εκτός από τη θέση του γκολκίπερ, υπάρχουν πάρα πολλές λύσεις.
Το μεγάλο θέμα της Αγγλίας είναι ψυχολογικό και όχι τόσο αγωνιστικό, αφού ως ρόστερ είναι αρκετά γεμάτη η Αγγλία, αλλά εδώ και χρόνια έχει πρόβλημα στην ψυχολογία της, αφού η πίεση από τον κόσμο της που αδημονεί για μία επιτυχία μετά από δεκαετίες την έχει καταστρέψει. Το να προκριθεί ως πρώτη από τον όμιλο δείχνει αρκετά εφικτό και σίγουρα στο χέρι της, αφού Σκωτία και Τσεχία είναι εξαιρετικά κατώτερες και η Κροατία όχι η ομάδα που ξέραμε, αλλά το 1,40 δεν έχει αξία, ειδικά από την στιγμή που η πρώτη θέση θα παίξει στον επόμενο γύρο με τον δεύτερο από τον τελευταίο εφιαλτικό όμιλο. Το να έχει την καλύτερη επίθεση στον όμιλο στο 1,75 δείχνει ασφαλής επιλογή, μιας και οι υπόλοιπες ομάδες είναι σφιχτές κατά κύριο λόγο. Ο Χάρι Κέιν είναι σε τρομερή φόρμα και περιμένουμε να κάνει καλό τουρνουά (8,00 το να βγει πρώτος σκόρερ του τουρνουά, για κάποιο fun bet και μόνο), προτιμότερο να βγει πρώτος σκόρερ στον όμιλο στο 2,50.
ΚΡΟΑΤΙΑ
Η Κροατία στην πιο πρόσφατη μεγάλη διοργάνωση, Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, έφτασε ως το μεγάλο τελικό αλλά ηττήθηκε από τη Γαλλία, αυτή ήταν η μεγαλύτερη της επιτυχία ως σήμερα. Η φουρνιά αυτή εκ του αποτελέσματος ήταν η καλύτερη, αλλά τώρα αν και οι περισσότεροι παίχτες είναι ίδιοι, δεν είναι στην ίδια κατάσταση και δεν υπάρχει ανάλογη αισιοδοξία. Στα προκριματικά με ρεκόρ 5-2-1 πήρε σχετικά άνετα και σίγουρα δίκαια την πρόκριση.
Οι Σούμπασιτς, Στρίνιτς, Μάντζουκιτς και Ράκιτις, όλοι βασικά γρανάζια στο Μουντιάλ της Ρωσίας έχουν αποσυρθεί από την εθνική, ενώ ο Λόβρεν λείπει λόγω τραυματισμού από τις πρώτες αγωνιστικές και είναι άγνωστο αν θα προλάβει να παίξει. Τίποτα το ιδιαίτερο ο Λιβάκοβιτς της Ντιναμό που είναι ο βασικός της κίπερ, οι Βίντα και Βαλέτα-Καρ ως βασικά στόπερ δεν εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη, κάνουν αρκετά λάθη και δέχονται φάσεις από ατομικά λάθη. Ο Βρσάλικο στα δεξία δεν είναι στην κατάσταση που θα μπορούσε να είναι, αφού μετά το χειρουργείο του στο γόνατο δεν έχει επιστρέψει ίδιος. Στα αριστερά ο Μπάρισιτς της Ρέιντζερς δεν είναι κάτι το τρομερό, γενικά ανασταλτικά έχει αρκετά προβλήματα φέτος και θα δυσκολευτεί απέναντι σε καλές επιθέσεις. Τα δύο βασικά της χαφ στο 4-2-3-1 είναι οι έμπειροι Μπρόζοβιτς και Μόντριτς, ο δεύτερος όμως δεν είναι πλέον στη φόρμα που ήταν πριν τρία χρόνια, αλλά ακόμα και τώρα παραμένει ένας αρκετά καλός μέσος που θα δώσει λύσεις. Ο Κόβασιτς μένει εκτός ενδεκάδας μάλλον παρά την εκπληκτική χρονιά που έκανε με την Τσέλσι. Το νέο της αστέρι, Βλάσιτς, που μπορεί να μην έχει κάνει ως τώρα την καριέρα που όλοι ήλπιζαν, θα είναι το δεκάρι της, παίχτης που σκοράρει αρκετά στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας τα τελευταία χρόνια και περιμένουμε να κάνει καλό τουρνουά, αν τελικά προτιμηθεί αντί του Κόβασιτς. Πέρισιτς και Ρέμπιτς θα είναι στα άκρα της επίθεσης, αμφότεροι αρκετά καλοί παίχτες, θα βοηθήσουν αρκετά στην ανάπτυξη της. Ο Πέτκοβιτς φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο για την κορυφή της επίθεσης, ψηλός παίχτης που συμμετέχει στο παιχνίδι, αλλά δεν έχει το εύκολο γκολ, θα μείνει στον πάγκο ο Κράμαριτς πάντως, που είναι αρκετά καλύτερος στα μάτια μας, αλλά ο Βλάντιτς μάλλον διαφωνεί.
Η Κροατία δεν δείχνει να έχει τη δυναμική που είχε το 2018, καθώς κάποιοι βασικοί παίχτες της αποχώρησαν και κάποιοι ακόμα δεν είναι στην καλή φόρμα που ήταν πριν κάποια χρόνια. Πάντως έχει και φέτος αρκετή ποιότητα και η πρόκριση φαντάζει αρκετά λογική, μόλις στο 1,30 πάντως η συγκεκριμένη επιλογή, στο 1,80 να το καταφέρει μαζί με την Αγγλία χωρίς σειρά. Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο ειδικό στοίχημα που να μας απασχολεί.
ΤΣΕΧΙΑ
Η Τσεχία με αυτήν τη σύνθεση και όχι ως Τσεχοσλοβακία, έχει φτάσει ως τον τελικό του Euro το 1996 όταν έχασε από τη Γερμανία και ως τα ημιτελικά το 2004 που αποκλείστηκε από την Ελλάδα. Βέβαια η τωρινή της φουρνιά δεν έχει κάποια ιδιαίτερη επιτυχία. Στα προκριματικά το έργο της δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς Κόσοβο, Βουλγαρία και Μαυροβούνιο δεν αποτελούσαν ιδιαίτερα δύσκολους αντιπάλους και τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Αγγλία με ρεκόρ 5-0-3. Στα τελευταία της τρία ματς (φιλικά και προκριματικά Μουντιάλ) δεν έχει νίκη (0-1-2) και έχει σκοράρει μόνο στο 1-1 με το Βέλγιο. Δεν δείχνει σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση.
Η Τσεχία του Σιλχαβί παίζει σταθερά με τετράδα πίσω (4-2-3-1 και 4-1-4-1 συνήθως) και έχει φτιάξει μία ομάδα που της αρέσει να παίζει γρήγορα, αλλά έχει προβλήματα ανασταλτικά, δεν έχει το εύκολο γκολ, όμως έχει ένα τεράστιο όπλο, τις στημένες φάσεις. Ο Βάτσλικ κάτω από τα δοκάρια, ο οποίος μέχρι πέρυσι ήταν βασικός στη Σεβίλλη, αλλά φέτος έχασε τη θέση του, καλός πάντως σε γενικές γραμμές. Στο κέντρο της άμυνας κατά πάσα πιθανότητα θα προτιμηθεί το δίδυμο Σελούτσκα και Μπράμπετς, ενώ υπάρχει και ο Κάλας που παλεύει για τη θέση του Μπράμπετς. Κανείς από τους τρεις δεν είναι ιδιαίτερα καλός γενικά, έχουν όλοι προβλήματα, ειδικά με γρήγορους επιθετικούς. Ο Μπορίλ στα αριστερά της άμυνας, μετρημένος αμυντικός, που δεν είναι κάτι το τρομερό πάντως. Σε αντίθεση με το δεξί άκρο της άμυνας, που ο Κουφάλ της Γουέστ Χαμ έρχεται από εξαιρετική σεζόν, αρκετά καλός στο να ανεβαίνει και να βοηθά στο επιθετικό κομμάτι. Η τριάδα στον άξονα, είτε με μία βάση στο τρίγωνο είτε με μία κορυφή, είναι με τους Σούτσεκ, έκανε φοβερή χρονιά με την Γουέστ Χαμ και είναι μεγάλη απειλή από τις στημένες φάσεις, Νταρίντα, αρκετά έμπειρος μέσος που κάνει πολλά πράγματα στο γήπεδο και είναι αρκετά μετρημένος στο παιχνίδι του, και Κραλ, το νέο αστέρι της ομάδας που έχει κάνει μία αρκετά καλή χρονιά με την Σπαρτάκ στη Ρωσία. Καλή τριάδα που αποτελεί το δυνατό της σημείο. Στα εξτρέμ οι Γιάνκτο και Χλόζεκ έχουν το προβάδισμα, υπάρχει και ο Μάζοπουστ βέβαια. Κανείς δεν είναι κάτι το τρομερό, ο 18άχρονος Χλόζεκ έρχεται από αρκετά καλή και γεμάτη χρονιά με την Σπάρτα Πράγας αλλά είναι άπειρος. Στην κορυφή της επίθεσης ο Σικ, που δείχνει αρκετά μόνος και να μην έχει τις βοήθειες που θα έπρεπε, συμπαθητική η χρονιά του με τη Λειψία. Κρέμντσικ και Πέκχαρτ που τους γνωρίζουμε από το πέρασμα τους στην Ελλάδα, μαζί με τον Βίντρα της Μπέρνλι είναι οι αναπληρωματικοί.
Η Τσεχία έχει πρόβλημα και ανασταλτικά, αφού οι στόπερ της είναι αρκετά μετρίου επιπέδου, αλλά και επιθετικά αφού δεν δημιουργεί εύκολα φάσεις και ο φορ Σικ δείχνει συνήθως αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα. Δεν περιμένουμε να κάνει ιδιαίτερα καλό τουρνουά, έως και αρκετά κακό. Πρακτικά μόνο από στημένες φάσεις πιστεύουμε ότι μπορεί να απειλήσει, κάτι που μας οδηγεί στην σκέψη για τον πρώτο σκόρερ της, στο πρόσωπο του Σούτσεκ στο 6,50, ο οποίος πατάει και περιοχή και είναι αρκετά δυνατός στο ψηλό παιχνίδι. Επίσης, το να αποκλειστεί από τον όμιλο στο 1,95 έχει νόημα και αποτελεί σκέψη μας, επίσης καλό το να τερματίσει τελευταία στο 2,50.
ΣΚΩΤΙΑ
Η Σκωτία δεν έχει κάποια ιδιαίτερη επιτυχία σε κάποια μεγάλη διοργάνωση ακόμα, αν και έχει βρεθεί στο παρελθόν πολλές φορές στα τελικά διοργανώσεων. Ψάχνει μία διάκριση, αν και δεν θα είναι καθόλου εύκολο σ’ ένα δύσκολο όμιλο. Στα προκριματικά βγήκε τρίτη πίσω από Βέλγιο και Ρωσία, όμως στα μπαράζ απέκλεισε στα πέναλτι το Ισραήλ και τη Σερβία για να καταφέρει να φτάσει στην τελική φάση.
Ο Κλαρκ πρέπει να χωρέσει μέσα και τον Ρόμπερτσον και τον Τίρνι (αμφότεροι αριστερά μπακ) στην ενδεκάδα, αφού δεν έχει την πολυτέλεια να αφήσει κάποιον στον πάγκο. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που επιλέγει διάταξη με τρία στόπερ και δύο φουλ μπακ. Ο Μάρσαλ στα 36 του θα είναι ο βασικός κίπερ, έχει περάσει η καλή περίοδος στην καριέρα του, θετικό ότι έχει την εμπειρία και μόνο. Ο Τίρνι μαζί με τους Χέντρι (δυνατός στόπερ και καλός στον αέρα) και Χάνλεϊ, ο οποίος έρχεται από καλή και γεμάτη χρονιά μετά από δύο μέτριες χρονιές, καλός αμυντικός με βάση τη δύναμη φυσικά, όπως και όλη η ομάδα άλλωστε. Έχει την τύχη στα αριστερά να έχει μάλλον τον καλύτερο αριστερό μπακ του κόσμου τα τελευταία χρόνια, καθώς ο Ρόμπερτσον είναι ο ηγέτης της και ο αρχηγός της, αναμένουμε να πάρει πολλές μπάλες. Στα δεξιά την πλευρά την αναλαμβάνει ο Ο’ Ντόνελ, τίποτα το ιδιαίτερο με καριέρα σε μικρομεσαίες ομάδες της Σκωτίας και ένα πέρασμα από τη Λούτον στην Αγγλία πριν κάποια χρόνια. Στο χώρο του κέντρου ο ΜακΤόμινι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεχωρίζει φυσικά, σε πολλά ματς έχει παίξει ως στόπερ στην εθνική, αλλά μάλλον τώρα θα προτιμηθεί ως ο βασικός αμυντικός μέσος της, να παίρνει τις πρώτες μπάλες από την άμυνα. Αρκετά καλός παίχτης που θα τη βοηθήσει, ενώ δίπλα του θα είναι ο ΜακΓκρέγκορ της Σέλτικ, επίσης δυναμικός χαφ, αλλά χωρίς κάτι ιδιαίτερο με την μπάλα. Στη θέση αυτή θα μπορούσε να παίξει και ο Φλεκ (παρόμοια στοιχεία) της Σέφιλντ Γιουν., ενώ λύσεις στον χώρο της μεσαίας γραμμής σίγουρα μπορεί να δώσει o Άρμστρονγκ της Σοαυθάμπτον, πολυθεσίτης που μπορεί να βοηθήσει. Μάλλον ο Κλαρκ θα προτιμήσει μπροστά σύστημα με τρεις και όχι 3-5-2 βάζοντας ακόμα έναν μέσο. Ο Φρέιζερ και ο ΜακΓκιν θα είναι πίσω από τον φορ Άνταμς, ο Φρέιζερ είναι εξαιρετικός παίχτης μεν, αλλά έρχεται από μέτρια χρονιά με πολλούς τραυματισμούς και δεν βρήκε τον ρόλο που θα μπορούσε να έχει στη Νιουκάστλ. Από την άλλη ο ΜακΓκιγν στην Άστον Βίλα είναι σε αρκετά καλή φόρμα, παίζει πάρα πολύ καλά και δίνει λύσεις, παίχτης που σουτάρει αρκετά (τον κρατάμε για ειδικά στοιχήματα). Στην κορυφή θα είναι ο Τσε Άνταμς της Σαουθάμπτον, καλός παίχτης αλλά χωρίς πολλά γκολ τα τελευταία χρόνια που πήγε στη Σαουθάμπτον, καθώς παίζει συνήθως πιο περιφερειακά λόγω του Ινγκς, όμως τώρα θα είναι μάλλον μόνος του στην κορυφή της επίθεσης. Εναλλακτική επιλογή του είναι ο Ντάικς, δυνατός φορ που μπορεί να δώσει λύσεις μέσα στην περιοχή.
Η Σκωτία του Κλαρκ είναι δυνατή ομάδα, έχει ταλέντο, αλλά κυρίως θα βασιστεί σε κάποιους μεμονωμένους παίχτες (Ρόμπερτσον και ΜακΤόμινι) και στην ομοιογένεια της. Περιμένουμε να παλέψει με δύναμη κάθε της ματς, το να προκριθεί δίνει 2,15 στον Stoiximan, δεν θεωρούμε ότι είναι χειρότερη ομάδα από την Τσεχία και η ομοιογένεια σε συνδυασμό με τη δύναμη μπορεί να την οδηγήσουν σε καλά αποτελέσματα, δεν έπρεπε να είναι πάνω από το 1,90 η πρόκριση της στα μάτια μας. Νόημα έχει και το να τερματίσει τρίτη στο 3,15, δηλαδή να περάσει την Τσεχία, ενώ Κροατία και Αγγλία να κάνουν αυτό που πρέπει και να φτάσουν στην πρώτη δυάδα άνετα. Στα ειδικά της στοιχήματα, έχουμε επιλέξει το να βγει πρώτος σκόρερ της ομάδας ο ΜακΓκιν (7,00) αφού μάλλον θα παίζει λίγο πίσω από τον Άνταμς και μπορεί να βρεθεί σε καλές θέσεις για να σουτάρει αρκετά, ενώ με μόλις ένα γκολ μπορεί να ισοβαθμήσει με κάποιον ως πρώτος σκόρερ και να πληρωθεί στο 3,50, ενώ με δύο γκολ δύσκολα να χάσει την πρώτη θέση των σκόρερ της.
ΙΣΠΑΝΙΑ
Η Ισπανία αφού σάρωσε τα πάντα στο διάβα της στην τετραετία 2008-2012 (δύο κατακτήσεις Euro και ένα Μουντιάλ) δεν έχει καταφέρει έκτοτε να περάσει τη φάση των «16» σε κάποια μεγάλη διοργάνωση. Βρίσκεται σε φάση αναδόμησης, οι σούπερ σταρ της προηγούμενης δεκαετίας απουσιάζουν πλέον, όμως το ταλέντο σε καμία περίπτωση δεν λείπει. Έκανε περίπατο στα προκριματικά του Euro τερματίζοντας πρώτη με άνεση (8-2-0, 31-5 τέρματα), αφήνοντας δεύτερη τη Σουηδία με την οποία βρίσκεται και τώρα στον ίδιο όμιλο (3-0 εντός, 1-1 εκτός). Ακολούθησε η πρωτιά σε όμιλο με Γερμανία, Ελβετία, Ουκρανία στο Nations League (3-2-1, 13-3 τέρματα) ενώ σε τρεις αγώνες για τα προκριματικά του Μουντιάλ έχει συγκεντρώσει επτά πόντους (2-1-0), χάνοντας μέσα από τα χέρια της τη νίκη στην υποδοχή της Ελλάδας (1-1).
Στον πάγκο της βρίσκεται ο Λουίς Ενρίκε που με εξαίρεση την αποτυχημένη του θητεία στη Ρόμα έχει πετύχει σε όποιον πάγκο και αν κάθισε (Θέλτα, Μπαρτσελόνα, Μπαρτσελόνα Β’). Σε αυτόν πιστώνεται η σχετικά θετική παρουσία της Ισπανίας την τελευταία τριετία και μετά την αποχώρηση της παλιάς φουρνιάς, δίνει ευκαιρίες σε μικρούς και έχει πραγματοποιήσει αμέτρητες δοκιμές κατά τη θητεία του. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι άφησε εκτός αποστολής όλους τους παίκτες της Ρεάλ, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Νάτσο, Ίσκο, Λούκας Βάσκεθ και Ασένσιο έμειναν εκτός.
Πιστή στο 4-3-3 η Ισπανία επί των ημερών του Ενρίκε, με τον Σιμόν της Μπιλμπάο να μετράει έξι συνεχόμενες συμμετοχές κάτω από τα γκολπόστ και να έχει το προβάδισμα απέναντι στον Ντε Χέα. Στο κέντρο της άμυνας οι Λαπόρτ, Γκαρθία, Τόρες ερίζουν για δύο θέσεις. Ο πρώτος πρόσφατα άλλαξε στρατόπεδο καθώς είχε αγωνιστεί με τα χρώματα της Γαλλίας, μπορεί να μην ήταν βασικός στη Σίτι όμως όποτε κλήθηκε να αγωνιστεί ήταν σταθερός. Ο δεύτερος δεν έπαιξε καθόλου στη Σίτι όμως ο Ενρίκε τον πιστεύει και έχει χημεία με τον Λαπόρτ, ενώ ο τρίτος εντυπωσίασε φέτος με τη Βιγιαρεάλ, κατακτώντας το Γιουρόπα και θέτοντας υποψηφιότητα για καλύτερος στόπερ της Λα Λίγκα. Εγγύηση αποτελεί ο Άλμπα στα αριστερά ενώ δεξιά ο Γιορέντε θα είχε το προβάδισμα υπέρ του Αθπιλικουέτα όμως η συμμετοχή του είναι αμφίβολη λόγω covid.
Στο κέντρο υπάρχει πληθώρα επιλογών με τους Ρόντρι, Κόκε, Τιάγκο, Ρουίθ και Πέδρι να ερίζουν για ερίζουν για τρεις θέσεις, εξαιρετικά αμφίβολος είναι ο Μπουσκέτς που βρέθηκε θετικός στον covid όμως νέες εξετάσεις θα κρίνουν τη συμμετοχή του. Στις θέσεις των εξτρέμ Ντάνι Όλμο, Φεράν Τόρες και Ογιαρθάμπαλ προσφέρουν ταλέντο και δημιουργία ενώ για τη θέση του σέντερ φορ θα μονομαχήσουν Μοράτα και Ζεράρδ Μορένο. O πρώτος τα πήγε αρκετά καλά με τη Γιουβέντους (44 συμμετοχές/ 20 γκολ/ 12 ασίστ), είναι ιδανικός για συνδυαστικό παιχνίδι όμως δεν έχει την εκτελεστική δεινότητα και το μομέντουμ του Μορένο που σε 44 ματς με τη Βιγιαρεάλ σημείωσε 30 τέρματα, βοηθώντας την να κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ.
Τόπο στα νιάτα έχουν δώσει φέτος οι Ισπανοί, το ταλέντο ξεχειλίζει όμως λείπουν οι ηγέτες που θα την κουβαλήσουν στα δύσκολα. Της λείπει η εμπειρία στο κέντρο της άμυνας και στα τελευταία μεγάλα τουρνουά δυσκολεύτηκε πολύ όταν κλήθηκε να αντιμετωπίσει ομάδες που θα κλειστούν στην άμυνα τους, κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει τώρα, ειδικά αν ο Μοράτα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης. Φυσικά δυνατό της σημείο είναι το κέντρο της, εκεί όπου διαθέτει παίκτες που μπορούν να ελέγξουν απόλυτα το ρυθμό ενός αγώνα.
Το να σκοράρει 9+ γκολ στη διοργάνωση μοιάζει αρκετά δύσκολο, ειδικά από την στιγμή που ζορίζεται να διασπάσει πολυπρόσωπες άμυνες, 1,90 πληρώνει το under 8,5 ενεργητικό. Το 7,00 του Ζεράρδ Μορένο για πρώτος σκόρερ της ομάδας φαντάζει θελκτικό όμως διστάζουμε από την στιγμή που δεν έχει κλειδωμένη μια θέση στην ενδεκάδα.
ΠΟΛΩΝΙΑ
Η Πολωνία θα συμμετάσχει για τέταρτη συνεχόμενη φορά σε τελική φάση του Euro, το 2008 και το 2012 αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων, το 2016 έφτασε στα προημιτελικά ενώ στο Μουντιάλ του 2018 αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων. Σε έναν αρκετά ισορροπημένο όμιλο με Αυστρία, ΠΓΔΜ, Σλοβενία, Ισραήλ και Λετονία δεν δυσκολεύτηκε να αποδείξει την ανωτερότητα της και με 8-1-1 ρεκόρ (18-5 τέρματα) τερμάτισε με άνεση στην κορυφή. Στο Nations League δεν κατάφερε να μπει σφήνα στο δίδυμο Ιταλίας, Ολλανδίας (2-1-3) ενώ στα προκριματικά του Μουντιάλ ήδη έχασε έδαφος, μένοντας στους τέσσερις βαθμούς σε τρία παιχνίδια (1-1-1).
Στον πάγκο της βρίσκεται ο γυρολόγος Πάουλο Σόουζα που το Γενάρη κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Μπρζέτσεκ, ο οποίος πλήρωσε την κόντρα του με το Λεβαντόφσκι. Ο Πορτογάλος δείχνει ακόμα να ψάχνεται καθώς δεν είχε επαρκή χρόνο να δουλέψει με την ομάδα του, σε πέντε αγώνες έχει παρατάξει ισάριθμες διαφορετικές ενδεκάδες. Τουλάχιστον φημίζεται για την τακτική του ευελιξία, ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι είχε εντυπωσιάσει με τη Βασιλεία παίζοντας με αντεπιθέσεις ενώ οδήγησε τη Φιορεντίνα στην πέμπτη θέση της Σέριε Α’ παίζοντας ποδόσφαιρο κατοχής.
Κάτω από τα δοκάρια ο Σζέζνι μοιάζει δεδομένη επιλογή, στο κέντρο της άμυνας ο βετεράνος Γκλικ και οι Μπέντναρεκ (Σαουθάμπτον), Χέλικ (Μπάρσνλεϊ) θα αποτελέσουν τριάδα, εκτός αν γίνει έκπληξη με τετράδα στην άμυνα. Ύψος, δύναμη και ικανότητα στον αέρα υπάρχουν και με το παραπάνω, όμως η έλλειψη ταχύτητας και τεχνικής κατάρτισης αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα των κεντρικών αμυντικών της. Στα πλάγια είτε ως μπακ είτε ως μπακ-χαφ υπάρχουν από δύο αξιόπιστες λύσεις σε κάθε θέση, αριστερά ο Ρίμπους προσφέρει εμπειρία και αμυντική σταθερότητα, ο νεαρός Πούχασζ διαθέτει ανεβάσματα αλλά και μηδαμινή εμπειρία από αυτό το επίπεδο. Δεξιά ο Μπερεζίνσκι έχει συμπληρώσει μια πενταετία ως βασικός στη Σαμπντόρια ενώ ο Κεντζιόρα προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν με την Ντιναμό Κιέβου.
Στον άξονα ξεχωρίζει ο Κριτσόβιακ που πατάει περιοχή και σκοράρει, δεν χρειάζονται λόγια για τον Ζιελίνσκι της Νάπολι ενώ θέση βασικού λογικά θα έχει και ο Κλιχ που προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν με τη Λιντς. Αν ο Ζιελίνσκι προωθηθεί πιο μπροστά σε ρόλο δεύτερου φορ στον άξονα ίσως δούμε τον Κάρολ Λινέτι που τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στη Σέριε Α’.
Στην επίθεση φυσικά δεσπόζει το όνομα του Λεβαντόφσκι, ο οποίος έχασε το ταίρι του καθώς ο Μίλικ τραυματίστηκε και τέθηκε εκτός αποστολής. Αν συνυπολογίσουμε την απουσία του Πιάτεκ απομένουν οι Κοβνάτσκι, Σφιντέρσκι, Σβιέρτσοκ. Ο πρώτος προέρχεται από μια μέτρια σεζόν στη Γερμανία, ο Σφιντέρσκι δεν δείχνει έτοιμος γι’ αυτό το επίπεδο ενώ ο Σβιέρτσοκ μπορεί να έβγαλε μάτια με την Πιάστ όμως στερείται εμπειρίας και παραστάσεων. Το πιθανότερο είναι δούμε τον Ζιελίνσκι σε έναν προωθημένο ρόλο πίσω από το Λεβαντόφσκι.
Είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Διαθέτει ίσως τον καλύτερο φορ όμως η απουσία Μίλικ την πονάει, στα χαφ υπάρχουν αξιόλογες επιλογές όμως τα στόπερ της δεν πείθουν και θα τα βρουν σκούρα απέναντι στις τοπ ομάδες. Η αλλαγή τεχνικού μόλις πέντε μήνες πριν τη σέντρα του Euro προκάλεσε εντύπωση, την ώρα που ο Σόουζα μοιάζει «χαμένος» μέσα στις δοκιμές προσώπων και σχημάτων.
Με τη Σλοβακία να συμμετέχει στον όμιλο, την Ισπανία να μην τρομάζει και τη Σουηδία να είναι στα κυβικά της, η Πολωνία εκτός απροόπτου θα βρεθεί στην επόμενη φάση (1,40) καθώς προκρίνονται και 4/6 καλύτερες τρίτες. Ψίχουλα πληρώνει ο Λεβαντόφσκι για πρώτος σκόρερ της ομάδας (1,57), προτιμότερο είναι το ρίσκο με τις μεγάλες αποδόσεις των Ζιελίνσκι (18,00), Κριτσόβιακ (30,00) και Σβιέρτσοκ (25,00). Τέλος, 2,37 πληρώνει το ενδεχόμενο αποκλεισμού στη φάση των «16», καθώς η Σουηδία έχει τα φόντα να την αφήσει στην τρίτη θέση και αν αυτό συμβεί η Πολωνία δεν δείχνει ικανή να κοντράρει κάποιο από τα μεγαθήρια της διοργάνωσης.
ΣΟΥΗΔΙΑ
Από το 2000 δηλώνει παρών σε κάθε τελική φάση του Euro, όμως μόνο το 2004 κατάφερε να ξεπεράσει το σκόπελο των ομίλων, φτάνοντας ως τα προημιτελικά. Προέρχεται από την πετυχημένη πορεία της ως τα προημιτελικά στο Μουντιάλ του 2018 όπου με όπλο την καλή ανασταλτική λειτουργία έφτασε στους «8». Στα προκριματικά πήρε δίκαια την πρόκριση μέσω της δεύτερης θέσης του ομίλου, ηττήθηκε μόνο από την Ισπανία και τερμάτισε στο +4 από τη Νορβηγία (6-3-1, 23-9 τέρματα). Δεν έδωσε βαρύτητα στο Nations League με αποτέλεσμα να τερματίσει τελευταία (1-0-5) στον όμιλο της ενώ ξεκίνησε με 2/2 νίκες και 4-0 τέρματα στα προκριματικά του Μουντιάλ.
Από το 2016 στον πάγκο της βρίσκεται ο Γιάνε Άντερσον που απολαμβάνει καθολικής αποδοχής, υπό τις οδηγίες του η Σουηδία παρουσιάζει ένα σύνολο που γνωρίζει τι ψάχνει στον αγωνιστικό χώρο και που ποντάρει πολλά στην καλή ανασταλτική λειτουργία.
Το 4-4-2 δεν αλλάζει ποτέ υπό τις οδηγίες του Άντερσον. Κάτω από τα δοκάρια θα δούμε τον Ρόμπιν Όλσεν που ελάχιστα έπαιξε φέτος στην Έβερτον και προέρχεται από το αποτυχημένο πέρασμα του από τη Ρόμα. Δεν είναι κίπερ εμπιστοσύνης, έχει εύκολο το λάθος όμως ελλείψει ανταγωνισμού παραμένει βασικός στην εθνική. Δεδομένη είναι η θέση του Λίντελοφ της Γιουνάιτεντ στο κέντρο της άμυνας, έχει πολλά να αποδείξει καθώς έχει δεχθεί έντονη κριτική στην Αγγλία. Επικρατέστερη επιλογή στο πλευρό του είναι ο Γιόνσον της Μπρέντφορντ ενώ αουτσάιντερ είναι ο Ντάνιελσον που αγωνίζεται στην Κίνα, αμφότεροι είναι δυνατοί, ικανότατοι στον αέρα και αργοί, οπότε αλληλοσυμπληρώνουν τον γρήγορο αλλά αρκετά «σοφτ» Λίντελοφ. Δεν αποκλείεται πάντως να γίνει η έκπληξη και να ξεκινήσει ο βετεράνος Γκράνκβιστ, ο οποίος ελάχιστα έχει αγωνιστεί τους τελευταίους 18 μήνες όμως ο Άντερσον τον λατρεύει. Οι έμπειροι Αουγκούστινσον και Λούστιγκ σπάνια απουσιάζουν από τα άκρα της άμυνας.
Η μια από τις δύο θέσεις των κεντρικών χαφ είναι καπαρωμένη από τον Έκνταλ της Σαμπντόρια, ένα χαφ που δεσπόζει με τα τρεξίματα του στο κέντρο, ο οποίος όμως στερείται δημιουργίας. Για τη θέση στο πλευρό του ερίζουν ο πολύπειρος Λάρσον που ήταν ένας πλήρης box to box μέσος όμως έχει φτάσει τα 35 χρόνια ζωής και ο Όλσον της Κράσνονταρ που έχει περισσότερο δημιουργικά χαρακτηριστικά. Πρωταγωνιστικό ρόλο αναμένεται να έχει ο Φόρσμπεργκ της Λειψίας που θα ξεκινήσει αριστερά, παίκτης που γράφει νούμερα και πάντα αποδίδει καλά φορώντας το εθνόσημο. Δεξιά υπάρχει η λύση του Λάρσον για μια πιο συντηρητική προσέγγιση και εφόσον ο βετεράνος δεν ξεκινήσει στον άξονα, ενώ μια πιο δημιουργική επιλογή αποτελεί ο Κλάεσον της Κράσνονταρ, που είναι παίκτης που πατάει με επιτυχία περιοχή.
Με τον Κουλουσέφσκι να έχει βρεθεί θετικός στον covid το δίδυμο στην επίθεση λογικά θα αποτελέσουν οι Μπεργκ και Ισακ, ο πρώτος μπορεί να έφτασε στα 34 όμως είναι παίκτης μεγάλων διοργανώσεων και η εμπειρία του είναι πολύτιμη ενώ ο δεύτερος σημείωσε 17 γκολ με τη Σοσιεδάδ στη Λα Λίγκα οπότε δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια.
Είναι ομάδα με καλές προοπτικές, έχει ομοιογένεια, ξεκάθαρο τρόπο παιχνιδιού, συνδυάζει νιάτα και εμπειρία και διαθέτει μια καλά οργανωμένη ανασταλτική λειτουργία. Ο τραυματισμός του Ζλάταν και η απουσία του Κουλουσέφσκι στα πρώτα ματς αποτελούν μειονεκτήματα όμως ποντάρει πολλά στο μομέντουμ του Ισακ και σε αρκετούς παίκτες οι οποίοι μεταμορφώνονται προς το καλύτερο όταν φοράνε το εθνόσημο.
Μαζί με την Πολωνία θα κονταροχτυπηθούν για το ποια από τις δύο θα συνοδεύσει την Ισπανία στην επόμενη φάση, όμως με τέσσερις από τις τρίτες να παίρνουν και αυτές ένα εισιτήριο για τους «16» φαντάζει δύσκολο μια ομάδα του επιπέδου της να μείνει εκτός. 1,44 πληρώνει το ενδεχόμενο πρόκρισης της στην επόμενη φάση. Είναι ομάδα που ποντάρει πολλά στην καλή ανασταλτική λειτουργία και το under 4,5 παθητικό στη διοργάνωση (2,00) έχει λογική. Λογικά θα κρατήσει τη Σλοβακία στο μηδέν, η Ισπανία θα ζοριστεί να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα που θα συναντήσει ενώ ούτε η Πολωνία την τρομάζει επιθετικά. Για πρώτος της σκόρερ ο φορμαρισμένος Ισάκ (3,75) έχει τον πρώτο λόγο ενώ αξίζει το ρίσκο να κυνηγήσουμε και τον Φόρσμπεργκ (15,00). Τέλος, τίμιος καρτάκιας είναι ο κεντρικός χαφ Έκνταλ και το 8,00 που πληρώνει το ενδεχόμενο να πάρει τις περισσότερες κάρτες για τη Σουηδία στη διοργάνωση αξίζει μια πιστολιά.
ΣΛΟΒΑΚΙΑ
Δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή για τη Σλοβακία σε τελική φάση του Euro, το 2016 ξεπέρασε τις προσδοκίες και μαζεύοντας τέσσερις βαθμούς προκρίθηκε στη φάση των «16» εκεί όπου το εμπόδιο της Γερμανίας αποδείχθηκε αξεπέραστο. Στα προκριματικά του Euro απέτυχε να πάρει μια θέση στη δυάδα τερματίζοντας τρίτη πίσω από Κροατία, Ουαλία, όμως εκμεταλλεύτηκε το παραθυράκι του Nations League και εξασφάλισε ένα εισιτήριο πετώντας εκτός Ιρλανδία στα πέναλτι και Βόρειο Ιρλανδία στην παράταση. Σταθερά προβληματική η παρουσία της τα τελευταία χρόνια, κάτι που συνεχίστηκε και στα προκριματικά του Μουντιάλ, όπου απέτυχε να νικήσει Κύπρο και Μάλτα, πριν πάρει το κεφάλι της Ρωσίας. Στον πάγκο της από τον Οκτώβριο βρίσκεται ο Τάρκοβιτς που επί σειρά ετών ήταν βοηθός προπονητή στην εθνική.
Με 4-2-3-1 ή 4-1-4-1 αγωνίζονται οι Σλοβάκοι, κάτω από τα γκολπόστ ο Ντουμπράφκα της Νιουκάστλ έχει πάρει τη φανέλα βασικού στο σπίτι του. Ικανός, έμπειρος αλλά προέρχεται από τραυματισμό και δεν έπεισε φέτος. Δεξιά στην άμυνα θα ξεκινήσει ο έμπειρος Πέκαρικ της Χέρτα, αριστερά βετεράνος ο Χούμποστσαν που πήρε το πρωτάθλημα με την Ομόνοια. Στο κέντρο της άμυνας δεσπόζει η παρουσία του Σκρίνιαρ που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ίντερ ενώ για μια θέση στο πλάι του ερίζουν οι ο Βάβρο που απέτυχε να βρει πρωταγωνιστικό ρόλο σε Λάτσιο, Ουέσκα και ο Σάτκα που απογοήτευσε με τη Λεχ Πόζναν.
Στον άξονα θα δούμε το δίδυμο Λομπότκα, Κούτσκα, ο πρώτος δεν κατάφερε να βρει θέση βασικού στη Νάπολι, ο δεύτερος ήταν από τους λίγους διακριθέντες στο ναυάγιο της Πάρμα, βγαίνοντας μάλιστα πρώτος σκόρερ της ομάδας (7 γκολ). Φανέλα βασικού αναμένεται να πάρει ο βετεράνος Χάμσικ που αν και 33 δεν θυμίζει σε πολλά τον παίκτη που μεγαλουργούσε πριν μερικά χρόνια. Μακ και Χάρασλιν θα παλέψουν για τη θέση στα αριστέρα, ο πρώτος είναι σκιά του εαυτού του και προέρχεται από μια κακή σεζόν με τη Φερεντσβάρος, ο δεύτερος άφησε θετικές εντυπώσεις με τη Σασουόλο όμως ο Τάρκοβιτς δεν τον εμπιστεύεται ιδιαίτερα στην εθνική. Ρόλο επιτελικού θα έχει ο Ντούντα της Κολωνίας, ένας παίκτης με υψηλή τεχνική και καλά τελειώματα, πάνω στον οποίο η Σλοβακία θα στηριχθεί τόσο δημιουργικά, όσο και εκτελεστικά.
Στην κορυφή της επίθεσης τα κουκιά είναι μετρημένα. Ο Ντούρις της Ομόνοιας συνήθως ξεκινάει βασικός όμως δεν υπάρχουν προσδοκίες για έναν παίκτη που σημείωσε 2 γκολ σε 25 ματς πρωταθλήματος στην Κύπρο. Ο νεαρός Μπόζενικ σημείωσε μόλις ένα τέρμα με τη Φέγενορντ ενώ ο Σραντς της Γιάμπλονετς προέρχεται από μια καλή σεζόν (13 γκολ) όμως έχει ένα θέμα τραυματισμού και αρχικά ήταν εκτός κλήσεων, ήρθε να αντικαταστήσει τον Στρέλετς της Σλόβαν που τραυματίστηκε.
Οι προσδοκίες για τη Σλοβακία είναι δικαιολογημένα χαμηλές, καθώς μετά την πορεία της ως τους «16» στο προηγούμενο Euro η απόδοση της κινείται σταθερά σε χαμηλά επίπεδα. Οι περισσότεροι κομβικοί παίκτες της βρίσκονται σε κακή κατάσταση (Ντουμπράφκα, Χάμσικ, Λομπότκα, Βάβρο, Μακ), οι Πέκαρικ, Χούμποστσαν έχουν γεράσει ενώ δεν υπάρχει ούτε ένας αξιόλογος φορ στο ρόστερ της. Το να αποκλειστεί στη φάση των ομίλων φαντάζει ως ένα καλό μπάνκερ (1,45). Δύσκολα θα σκοράρει πάνω από δύο γκολ (under 2,5/ 1,72) ενώ αξιόλογο είναι και το 1,75 που πληρώνει το ενδεχόμενο να είναι η ομάδα που θα σημειώσει τα λιγότερα γκολ στον όμιλο. Λογικά ένα γκολ θα είναι αρκετό για να χριστεί κάποιος παίκτης της πρώτος σκόρερ της ομάδας, Κούτσκα και Ντούντα πληρώνουν από 11,00.
ΓΑΛΛΙΑ
Η Γαλλία είναι η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια από το 2018, όταν και στα γήπεδα της Ρωσίας κέρδισε την Κροατία στον τελικό και πήρε τον τίτλο, αφού ήταν συνολικά η καλύτερη ομάδα της διοργάνωση. Έχει στο παλμαρέ της δύο Μουντιάλ (1998 και 2018) και δύο Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (1984 και 2000). Τα τελευταία χρόνια έχει εξαιρετική ομάδα και δείχνει στην καλύτερη κατάσταση της σ’ αυτόν τον αιώνα. 8-1-1 στα προκριματικά, χωρίς κανένα πρόβλημα πήρε την πρωτιά φυσικά.
Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ μάλλον θα επιλέξει σύστημα με δύο επιθετικούς, αφού πλέον στην ομάδα υπάρχει και ο Μπενζεμά μετά από χρόνια, το χτύπημα που είχε πριν λίγες μέρες δεν θα τον κρατήσει μακριά από τα ματς του ομίλου. Το 4-3-1-2 φαντάζει το πιο πιθανό, αν και έχουν δοκιμαστεί κατά καιρού και το 4-3-3 (με Μπαμπέ και Γκριεζμάν στα πλάγια) και το 4-4-2 χωρίς τον Γκριεζμάν στην ενδεκάδα. Στην εστία θα βρίσκεται ο έμπειρος και αρκετά σταθερός Λιορίς, δίνει σιγουριά και καθοδηγεί την άμυνα του εξαιρετικά, η οποία βέβαια δεν είναι το ίδιο δυνατή όπως το υπόλοιπο ρόστερ. Στο κέντρο της άμυνας θα βρίσκονται οι Βαράν και Κιμπεμπέ, ο πρώτος μπορεί να μην έχει κάνει ιδιαίτερα καλή χρονιά, αλλά είναι εξαιρετικός στόπερ συνολικά, ο δεύτερος είναι ένας αρκετά δυναμικός στόπερ αλλά είναι ασταθής και έχει εύκολα το λάθος. Ζούμα, Λενγκλέ και Κουντέ οι εναλλακτικές, δεν αποκλείουμε στη διάρκεια του τουρνουά να πάρουν τη θέση του Κιμπεμπέ, αν εκείνος κάνει αρκετά λάθη. Στα δεξιά ο Παβάρ έχει βρει το ρόλο του, κάνει αρκετά καλές εμφανίσεις και με την εθνική και με την Μπάγερν, έχει καθιερωθεί στη θέση αυτή και δείχνει να είναι δυνατός και ανασταλτικά αλλά και στην επίθεση. Από την άλλη πλευρά ο πιο ισορροπημένος Ερνάντεζ, που δεν έκανε καλή χρονιά λόγω τραυματισμού, ενώ για ματς που ίσως θέλει περισσότερες επιθετικές λύσεις μπορεί να προτιμηθεί ο Ντιν, ο οποίος είναι εξαιρετικός επιθετικά και γίνεται εύκολα εξτρέμ, όμως έχει προβλήματα ανασταλτικά. Στο χώρο του κέντρου οι Πογκμπά και Καντέ συμπληρώνουν ένα φοβερό δίδυμο, σε τοπ φόρμα ο μέσος της Τσέλσι, ενώ και ο Πογκμπά έκανε καλή χρονιά και το κάθετο τρέξιμο του με την μπάλα είναι τρομερά χρήσιμο στην ανάπτυξη της. Τρίτος μάλλον θα είναι ο Ραμπιό, αφού το σύστημα με τρεις μέσους δείχνει να προτιμάται. Ο ντεφορμέ φέτος Γκριεζμάν είτε θα είναι πίσω από την επιθετική δυάδα, είτε εξτρέμ μαζί με τον Μπαμπέ και τον Μπενζεμά στην κορυφή, αλλά πάντως θα βρίσκεται στην ενδεκάδα, βέβαια η βασική της απειλή είναι η επιθετική δυάδα της, που μπορεί να διαλύσει κάθε άμυνα. Αν βρουν ρυθμό αυτοί οι δύο δύσκολα να τους σταματήσει κάποια άμυνα, αφού ως δίδυμο είναι το πιο πλήρες στη διοργάνωση.
Ρόστερ που τρομάζει, εμπειρία αρκετή, φόρμα σε σημαντικούς παίχτες και ψυχολογία στα ύψη, αφού είναι η εν ενεργεία Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Το να κατακτήσει και το Euro πληρώνει 6,00 και δείχνει αρκετά καλή επιλογή στα μάτια μας, αφού είναι η πιο πλήρης ομάδα του τουρνουά. Με στοίχημα υπέρ της σ’ αυτόν το δύσκολο όμιλο δεν θα μπλέξουμε, μιας και δεν έχει καμία αξία η πρόκριση της στο 1,10. Το να βγει πρώτος σκόρερ της ο Μπενζεμά στο 4,00 έχει αξία, καθώς περιμένουμε να τελειώσει περισσότερες φάσεις από τον Μπαμπέ, είναι σε τρομερή φόρμα φέτος και έχει αξία σε τιμές αουτσάιντερ.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Η Γερμανία είναι από τις παραδοσιακές δυνάμεις του Ευρωπαϊκού και Παγκοσμίου ποδοσφαίρου, έχει τρία Euro (1972, 1980 και 1996) και τέσσερα Μουντιάλ με πιο πρόσφατο το 2014. Όμως τα τελευταία χρόνια, δεν έχει πετύχει κάποια επιτυχία, αφού στο πιο πρόσφατο Μουντιάλ του 2018 έμεινε εκτός από τους ομίλους από Μεξικό και Σουηδία με δύο ήττες και όντας απογοητευτική. Πλέον θέλει να δείξει ότι είναι έτοιμη ξανά για επιτυχίες στην τελευταία διοργάνωση με τον Λεβ στον πάγκο, πριν αναλάβει ο Φλικ. Στα προκριματικά φυσικά δεν είχε κανένα πρόβλημα και πήρε την πρόκριση με ρεκόρ 7-0-1 και άφησε την Ολλανδία στη δεύτερη θέση.
Ο Λεβ τους τελευταίους μήνες δείχνει να δουλεύει αρκετά το 3-4-3, ενώ κάποιες φορές έπαιξε και 3-5-2, ενώ πριν από αυτές τις δοκιμές έπαιζε με το πιο κλασικό 4-3-3. Περιμένουμε να ξεκινήσει με τριάδα πίσω, στη συνέχεια όμως μπορεί να το αλλάξει αν δεν ξεκινήσει καλά. Ο κίπερ Νόιερ φυσικά κάτω από τα δοκάρια, λείπει ο Τερ Στέγκεν από την αποστολή, αλλά ούτως ή άλλως δεν θα ήταν βασικός. Η τριάδα στην άμυνα συμπεριλαμβάνει Ζίλε, Χούμελς και Γκίντερ (ο οποίος μπορεί να παίξει και δεξί μπακ), ενώ υπάρχει και ο Ρούντιγκερ που είναι σε φόρμα. Δεν είναι ιδιαίτερα δυνατή η άμυνα της, στο χώρο θα έχει πρόβλημα αφού οι περισσότεροι είναι αργοί. Στην αριστερή πλευρά ο Γκοσένς θα είναι ο βασικός, αρκετά καλός και επιθετικός μπακ, έχει κάνει πολύ καλές χρονιές με την Αταλάντα τα τελευταία χρόνια, βοηθάει πολύ επιθετικά και συμμετέχει στο παιχνίδι σε όλο το ύψος της γραμμής. Στα δεξιά είναι άγνωστο ποιος θα προτιμηθεί, έχουν δοκιμαστεί οι Σανέ (αλλά ανασταλτικά έχει φυσικά πολλά κενά) και Κίμιχ (αλλά τον χάνει από τον άξονα που παίζει τα τελευταία χρόνια και είναι εξαιρετικός). Στον άξονα οι Κρόος, Γκουντογάν και Γκορέτσκα (αν και δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι 100% για το πρώτο ματς) διεκδικούν δύο θέσεις, αν ο Κίμιχ τελικά παίξει στα δεξιά. Όλοι τους αρκετά καλοί παίχτες φυσικά, ισορροπημένο δίδυμο όποιο και αν επιλεχθεί, με αρκετή δύναμη και με καλή κυκλοφορία της μπάλας. Στην επίθεση η τριάδα της θα είναι λογικά οι Γκνάμπρι, Μίλερ και Χάβερτς, με τους Σανέ και Βέρνερ να μένουν γι’ αρχή έξω, αν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να ξεκινήσουν και αυτοί βασικοί. Ο Χάβερτς είναι σε τρομερή φόρμα, παίζει πολύ καλά και πρέπει να τον αξιοποιήσει σωστά ο Λεβ στην επίθεση της, σταθερά ο Μίλερ, ενώ ο Γκνάμπρι δίνει πλάτος και ταχύτητα.
Αρκετά καλό και γεμάτο το ρόστερ της Γερμανίας, ειδικά από τη μέση και μπροστά, όμως δείχνει ότι στην άμυνα δεν είναι το ίδιο καλή και κυρίως δείχνει ότι η φουρνιά αυτή με τον Λεβ στον πάγκο δεν μπορεί να πετύχει κάτι ανάλογο ως το 2014 και χρειάζεται αλλαγές, οι οποίες έρχονται μετά τη διοργάνωση με τον Φλικ. Δύσκολος ο όμιλος, δεν πιστεύουμε ότι θα έχει εύκολο έργο, όμως η τριάδα δείχνει δεδομένη λόγω της Ουγγαρίας και έπειτα πρέπει να είναι στις τέσσερις καλύτερες τρίτες, πάντως στο 1,11 η πρόκριση δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Βρίσκουμε αξία στο να μείνει τρίτη (4,00), αφού η Γαλλία δείχνει ανώτερη και η Πορτογαλία πιο έτοιμη και ξέρει τι θέλει στο γήπεδο. Επίσης, το να βγει πρώτος της σκόρερ ο Χάβερτς, τελείωσε τη χρονιά με τρομερή φόρμα, και μπορεί να βρει τέρματα στο τουρνουά. Λογικό φαβορί για τις περισσότερες ασιστ στην ομάδα ο Μίλερ στο 3,50.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος είναι η κάτοχος της διοργάνωσης, το 2016 στην έδρα της Γαλλίας έκανε αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει στη δική της έδρα το 2004 και εκπλήρωσε το μεγάλο της απωθημένο. Στο Μουντιάλ του 2018 αποκλείστηκε στους “16”, όμως κατέκτησε το Nations League την επόμενη χρονιά. Στα προκριματικά πήρε την πρόκριση πίσω από την Ουκρανία με ρεκόρ 5-2-1 και πέρασε τη Σερβία. Μπορεί να έχει ένα αρκετά καλό και γεμάτο ρόστερ, αλλά όσο υπάρχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο αυτός θα είναι ο ηγέτης της και φυσικά όλα θα κινούνται γύρω του.
Ο Φερνάντο Σάντος επιλέγει σταθερά σύστημα με τετράδα πίσω, αν και πολλές φορές ο Ντανίλο (βασικός εξάρι) γίνεται τρίτο στόπερ, το 4-2-3-1 είναι ο σχηματισμός του, μ’ αρκετές σταθερές σ’ αυτόν, όπως άλλωστε συνηθίζει ο πρώην εκλέκτορας της Ελλάδας και τα τελευταία χρόνια της Πορτογαλίας. Κάτω από τα δοκάρια είναι ο Ρουί Πατρίσιο της Γουλβς έχει τη φανέλα βασικού σπίτι του, σταθερός και πολύ έμπειρος κίπερ. Στην άμυνα υπάρχει ένα μείγμα εμπειρίας και τρομερού ταλέντου, αφού ο Πέπε στα 38 του είναι ακόμα βασικός και καθοδηγεί την ομάδα από πίσω, ενώ στο πλάι του είναι ο καλύτερος στόπερ της χρονιάς που μας πέρασε στην Ευρώπη, Ντίας, όντας ο στυλοβάτης της άμυνας της Σίτι, εξαιρετικός συνολικά. Στα αριστερά ο Γκερέιρο και στα δεξιά ο Κανσέλο είναι ολοκληρωμένα και σύγχρονα μπακ που μπορούν να καλύψουν πολλά μέτρα σε άμυνα και επίθεση, εξαιρετικές σεζόν αμφότεροι, ως φουλ μπακ στην Ντόρτμουντ ο Γκερέιρο και ως πολυθεσίτης (δεξί και αριστερό μπακ και μέσος) ο Κανσέλο στη Σίτι. Βασικό εξάρι ο Ντανίλο, ο οποίος μπορεί να γίνεται και τρίτος στόπερ σε πολλές στιγμές, πολύ δυνατός μέσος, τρέχει πολύ και βγάζει τρομερή δύναμη στο χορτάρι. Λίγο πιο μπροστά του θα βρίσκεται ο Σέρτζιο Ολιβέιρα που έρχεται από εξαιρετική σεζόν στην Πόρτο, ήταν ο καλύτερος της παίχτης σε πολλά ματς και δίνει πολλές λύσεις στην ανάπτυξη, ενώ έχει και φοβερά στημένα, φαίνεται ότι ο πρώην παίχτης του ΠΑΟΚ θα είναι βασικός αντί των Νέβες, Μουτίνιο και Ρενάτο Σάντσες που δεν έρχονται από καλές χρονιές όλοι τους. Επιτελικός μέσος ο Μπρούνο Φερνάντες, ο ηγέτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φέτος, θα είναι ο κινητήριος μοχλός της Πορτογαλίας ανάμεσα σε κέντρο και επίθεση και στην ανάπτυξη της ομάδας. Στις θέσεις των εξτρέμ υπάρχουν τρεις παίχτες για δύο θέσεις, ο πρωταθλητής Ισπανίας με την Ατλέτικο, Ζοάο Φέλιξ, που μπορεί να μην έκανε φοβερή χρονιά αλλά μπορεί να δώσει λύσεις, ο Μπερνάντο Σίλβα που έρχεται από αρκετά καλή και γεμάτη σεζόν, θα είναι λογικά βασικός στη δεξιά πλευρά και θα πατάει αρκετά περιοχή, ο τρίτος που μπορεί να καλύψει αυτές τις θέσεις είναι ο Ζότα της Λίβερπουλ, που φέτος ξεπετάχτηκε στο υψηλότερο επίπεδο αλλά ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, επίσης παίχτης που μπορεί να παίζει και ως δεύτερος φορ. Στην κορυφή της επίθεσης φυσικά δεν μπορεί να είναι κανείς άλλος εκτός από τον Ρονάλντο, εδώ και χρονιά στο δίπολο των καλύτερων παιχτών του κόσμου με τον Μέσι, ηγέτης και αρχηγός της ομάδας, θυμόμαστε άλλωστε τις οδηγίες που έδινε από τον πάγκο όντας τραυματίας στον τελικό του Euro 2016. Θα αποτελεί τη βασική απειλή της επίθεσης της Πορτογαλίας, αφού η πλειοψηφία των φάσεων θα εκτελούνται από εκείνον.
Η Πορτογαλία είναι αρκετά σφιχτή ομάδα, μιας και έχει προπονητή τον Σάντος, αλλά έχει και φοβερή ποιότητα από τη μέση και μπροστά με τους Ρονάλντο και Μπρούνο Φερνάντες να ξεχωρίζουν όπως είναι λογικό. Περιμένουμε να είναι καλύτερη από τη Γερμανία, αλλά δύσκολα να περάσει την πληρέστατη Γαλλία. Πολύ χαμηλό το 1,30 της πρόκρισης, προτιμότερο να τερματίσει στη δυάδα με τη Γαλλία (χωρίς ακριβή σειρά) στο 4,15 έχει σίγουρα μεγαλύτερη αξία. Επίσης, αποτελεί επιλογή μας το να φτάσει στα προημιτελικά έστω στο 2,10. Το under 5,5 γκολ παθητικό στο 1,75 ήταν στις σκέψεις μας, αφού έχει αρκετά καλή ανασταλτική λειτουργία, όμως η δυσκολία του ομίλου μας εμποδίζει από κάποιο στοίχημα.
ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Η Ουγγαρία είχε να παίξει σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης από το 1986, αλλά τελευταία δείχνει σε κάποια άνοδο και μετά το 2016 που έφτασε ως τους “16” θα είναι και πάλι παρών, αν και έχει πέσει στον χειρότερο δυνατό όμιλο. Στα προκριματικά βγήκε τέταρτη, όμως στα μπαράζ κατάφερε να πάρει την πρόκριση, καθώς κέρδισε με 1-3 τη Βουλγαρία και με 2-1 την Ισλανδία, η οποία ήρθε με ανατροπή μετά το 88’, η οποία πανηγυρίστηκε έξαλα φυσικά.
Με τον Ρόσι στον πάγκο πλέον πηγαίνει στη “μόδα” των τριών στόπερ και αυτή, μ’ ένα υβριδικό 3-5-2, χωρίς όμως δύο καθαρά φορ. Αρκετά καλός κίπερ ο Γκουλάτσι της Λειψίας, δίνει σταθερότητα και αποτελεί μάλλον τον καλύτερο της παίχτη συνολικά, όμως θα πέσει πάνω σε κάποιους από τους καλύτερους επιθετικούς της διοργάνωσης στον όμιλο. Η άμυνα της έχει τον Λανγκ της Ομόνοιας, τον Σζάλαϊ που πέρασε τη μισή χρονιά στον Απόλλων Λεμεσού και φυσικά τον Όρμπαν της Λειψίας, ο οποίος έρχεται από αρκετά καλή χρονιά και αποτελεί τον στυλοβάτη της άμυνας της. Αρκετά καλός και ηγετικός στόπερ, δίνει λύσεις και στον αέρα και με την μπάλα στα πόδια. Εμπειρία στα άκρα με τους Βάργκα και Λόβρενσκις, αμφότεροι παίχτες που έχουν κάνει καριέρα ως εξτρέμ, αλλά τώρα θα πάρουν όλη την πλευρά, ανασταλτικά αμφότεροι περιμένουμε να έχουν προβλήματα, ειδικά με τους αντιπάλους που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν. Με τρεις στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Νάγκι θα είναι πιο χαμηλά, εξάρι που δεν κάνει πολλά επιθετικά, αλλά καλύπτει αρκετούς χώρους, δίπλα του θα είναι οι Γκάζντανγκ και Κλέινχεϊσλερ, αμφότεροι με περισσότερα επιθετικά καθήκοντα, θα πρέπει όμως και να μαρκάρουν, για το επίπεδο τους έκαναν καλές χρονιές με Χόνβεντ και Όσιγιεκ αντίστοιχα. Στην επίθεση δείχνει να προτιμά σύστημα μ’ ένα καθαρό φορ και έναν περιφερειακό, ο πρώτος θα είναι ο Άνταμ Σζάλαϊ της Μάινζ, έρχεται από πολύ μέτρια χρονιά ως αναπληρωματικός, καθαρό εννιάρι, χωρίς ταχύτητα αλλά με εμπειρία, πάντως ο Νίκολιτς (που μάλλον θα ξεκινάει από τον πάγκο) έχει πιο εύκολα το γκολ τα τελευταία χρόνια. Δίπλα του θα είναι ο Σάλαϊ της Φράιμπουργκ, έκανε αρκετά καλή σεζόν ως εξτρέμ και μάλλον θα προτιμηθεί για να παίξει έξω από την περιοχή. Μεγάλη απουσία ο εξαιρετικός μεσοεπιθετικός της Λειψίας, έκανε όργια με τη Σάλτσμπουργκ, Σλομποζλάι, που πρόκειται για το νέο της μεγάλο αστέρι, όμως δεν πρόλαβε.
Ήταν άτυχη στην κλήρωση, καθώς έπεσε με Γαλλία, Πορτογαλία και Γερμανία και οι ελπίδες της για πρόκριση είναι ουσιαστικά μηδαμινές (1,16 πληρώνει άλλωστε), ούτε το να τερματίσει τελευταία πληρώνει παραπάνω άλλωστε. Περιμένουμε να χάσει εύκολα ή δύσκολα, μάλλον το πρώτο, όλα τα ματς του ομίλου, γεγονός που πληρώνει 2,60 και κρίνεται ως λογικό.
1926 & Κ. Plestis